Skip to content
Sport

Luca Joldea, medaliat cu argint la Europene, în proba de pistol 10 metri aer comprimat la juniori

sportarad.ro

Sportivul român Luca Joldea a cucerit medalia de argint în finala probei de pistol rezervate juniorilor, desfăşurată miercuri în cadrul Campionatelor Europene de tir cu aer comprimat 10 metri de la Tallinn (Estonia), informează agerpres.ro.

În finală, Luca Joldea (CSM Arad), antrenat de Gheorghe Pop, şi italianul Matteo Mastrovalerio au tras cel mai bine şi s-au calificat în meciul pentru medalia de aur. Românul a condus cu 4-0, 6-4, 12-8, dar la ultimele serii de focuri italianul a fost mai puternic mental, a egalat şi a preluat conducerea, câştigând în final cu 16-12.

În calificări, Joldea a fost al doilea cu 572 de puncte, iar Mastrovalerio al patrulea cu 570 de puncte.

Medalia de bronz a revenit italianului Gabriele Aldo Vilani, iar pe locul patru s-a clasat germanul Noah Elias Mauer.

Laura Ilie, triplă campioană europeană, la individual (2019, 2020) şi pe echipe (2019), Roxana Sidi, Adriana Teodorescu, toate la puşcă, Daria Haristiade (pistol), Andrei Vlad (pistol), Andrei Rizea (pistol) şi Luca Joldea (pistol), singurul care va trage în competiţia juniorilor, fac parte din lotul României care ne reprezintă la Tallinn. Antrenorii care îi însoţesc pe sportivi sunt Olimpiu Marin, Peter Sidi, Ştefan Olteanu, Daniela Cohanciuc, Gheorghe Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *