Skip to content
Societate

Lucian Bode: Am dispus evaluarea de urgență a capacității României de a gestiona în mod eficient situația migraționistă

Facebook/LucianBode

Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat, marți, că a dispus evaluarea de urgență a capacității României de a gestiona un eventual val de migranți, în contextul în care talibanii au preluat iar puterea în Afganistan și foarte mulți oameni fug din această țară. Bode a punctat că România se află în fața unei provocări semnificative.

Ne aflăm într-un proces continuu de adaptare la noile provocări de securitate și în perspectiva noului context migraționist am dispus evaluarea de urgență a capacității României de a gestiona în mod eficient situația migraționistă.

Noi vrem prin tot ceea ce facem să întărim capacitatea României de a răspunde în fața unui viitor aflux de imigranți. Vreau să subliniez faptul că România gestionează peste 2.000 de kilometri de frontieră externă a Uniunii Europene, ceea ce ne expune unor provocări semnificative”, a declarat Lucian Bode, la Antena 3.

Ministrul a spus apoi că s-a înregistrat deja o creștere a numărului de migranți: „De asemenea, în ultimele două săptămâni, dacă ne raportăm la acestea în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, la nivel național a fost consemnat o creștere a numărului de depistări cu aproximativ 16%. Vorbim despre peste 400 de situații, evoluția fiind determinată de creșterea cazurilor de prevenire a intrărilor ilegale dintre Serbia”.

În contexul crizei din Afganistan, țara noastră va suplimenta numărul de locuri în regim de azil la aproape 2.800, a mai spus ministrul de Interne.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *