Lucian Bode: Anul 2024 trebuie să fie anul liberalilor pentru Oltenia

Sursă foto: Facebook / Lucian Bode

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat vineri, la Caracal, la reuniunea Comitetului de Coordonare Judeţean al PNL Olt, că anul 2023 „trebuie să fie anul liberalilor în Oltenia”, el adăugând că această regiune reprezintă o prioritate pentru partid.

„Anul 2024 trebuie să fie anul liberalilor pentru Oltenia! Astăzi, la Caracal, liberalii din judeţul Olt şi-au ales echipa de conducere. Judeţul Olt şi întreaga regiune a Olteniei reprezintă o prioritate pentru PNL, atât din punct de vedere politic, cât şi economic. În anul 2024, liberalii din Olt au patru ocazii să dovedească că se poate şi în Olt. Soluţia politică pentru dezvoltarea judeţului este cea liberală. Doar aşa, ne putem impune viziunea liberală a dezvoltării în administraţia locală, aşa cum s-a întâmplat în cele opt judeţe ale României cu administraţii liberale, aflate în topul celor mai dezvoltate judeţe”, a declarat Lucian Bode.

Secretarul general al PNL a subliniat că în anul 2024 liberalii au de dat o „bătălie istorică”, de al cărei rezultat depinde traiectoria partidului.

„Mesajul pe care îl transmitem cetăţenilor este că aici, în judeţul Olt, doar Partidul Naţional Liberal poate fa poate face faţă cu succes PSD-ului. Trebuie să ocupăm terenul politic şi să câştigăm în acest judeţ pentru că mulţi şi în alte locuri din ţară au crezut că sunt eterni la puterea locală şi, mai devreme sau mai târziu, am ajuns la concluzia că nu este aşa. În anul 2024 aveţi patru ocazii să dovediţi că se poate şi în Oltenia, că se poate şi aici, în Olt, nu există altă soluţie politică pentru dezvoltare a judeţului Olt. Voi, echipa liberală de aici, în frunte cu Gigel Ştirbu, aveţi de dat o bătălie istorică şi dumneavoastră, cu noi, cu toţii, la nivel naţional, avem de dat în acest an o bătălie istorică, de rezultatul acestei bătălii va depinde într-o mare măsură traiectoria Partidului Naţional Liberal, dar şi traiectoria României”, a adăugat Lucian Bode.

El a afirmat că PNL este un partid al comunităţilor locale şi a menţionat fondurile alocate de Guvern pentru finanţarea Drumului Expres Craiova – Piteşti.

„Uitaţi-vă la primarii noştri, primarii noştri din Olt, primarii noştri din Oltenia, cei 1.256 de primari pe care Partidul Naţional Liberal îi are la nivel naţional. Modelul liberal de guvernare şi de a face administraţie este unul de succes. Noi suntem originalul, alţii sunt copia, noi suntem singurul partid al dezvoltării accelerate, alţii doar copiază. Iar rezultatele se văd. Este realizarea noastră pentru Olt şi pentru Oltenia, dacă nu venea Partidul Naţional Liberal la guvernare în noiembrie 2019 şi nu lua măsuri serioase, măsuri concrete, Drumul Expres Craiova-Piteşti mai întârzia câţiva ani. Noi l-am trecut de la faza de proiect la faza de şantier. Proiectul extrem de important, spun eu, poate cel mai important pentru această regiune, a fost deblocat în 2020 de către Partidul Naţional Liberal, imediat ce a venit la guvernare.(…) În guvernarea liberală, peste 700 milioane de euro europeni au fost asiguraţi ca finanţare pentru realizarea Drumului Expres Craiova – Piteşti. Se circulă pe 70 kilometri din acest drum şi cred eu că sunt şanse ca în acest an să se circule pe toţi cei 121 kilometri ai acestui obiectiv”, a spus Lucian Bode.

Secretarul general al PNL i-a îndemnat pe liberali la mobilizare.

„La toate cele patru tipuri de alegeri din acest an puteţi face o mobilizare foarte bună, cu candidaţi potriviţi şi cu mesaje credibile. Nu lăsaţi spaţiu altor partide care fac circ şi nu au soluţii, (…) nu au construit nimic în viaţa lor şi vin cu mesaje care pun în pericol, sub falsul pretext al suveranismului, poziţia câştigată de România în Europa şi în lume. Locul României este în Uniunea Europeană, iar cei care ne vor în afara ei fac jocul unor puteri ostile românilor. (…) Sigur că atacurile politice se vor intensifica în perioada următoare, pentru că am intrat în linie dreaptă în bătălia electorală, aşa cum cred că aţi văzut în ultima perioadă. Partidul Naţional Liberal este sub asaltul acestor atacuri şi din dreapta şi din stânga. Suntem ţinta celor care se tem de noi şi se tem de forţa acestui partid şi au de ce să le fie frică.(…) Dreaptă adevărată şi cu realizări, cu politici sociale, cu investiţii şi dezvoltare este doar la Partidul Naţional Liberal, alături de PNL şi în jurul Partidului Naţional Liberal. Eu spun că anul 2024 trebuie să fie anul liberalilor”, a mai adăugat Lucian Bode.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, secretarul general al partidului, Lucian Bode, europarlamentari şi parlamentari ai partidului au participat vineri, la Caracal, la Comitetul de Coordonare Judeţean al PNL Olt.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL