Lucian Bode: Autostrada Transilvania, istorie prea lungă şi sinuoasă

Bode - autostrada Transilvania - captură video
Sursa foto: Captuă viideo

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat, joi, că Autostrada Transilvania a avut o istorie prea lungă şi sinuoasă şi de peste 20 de ani aşteaptă sălăjenii inaugurarea primului tronson din Autostrada Transilvania, mult prea mult.

Fostul ministru Lucian Bode a afirmat că este „un moment istoric” pentru judeţul Sălaj şi pentru România.

„Istoric pentru Sălaj pentru că, prin darea în trafic a celor 13,5 kilometri de autostradă din Autostrada Transilvania, Sălajul face istorie, sunt primii kilometri de autostradă daţi în trafic din jdueţul Sălaj şi România face istorie pentru că atinge borna de o mie de kilometri pe autostradă care sunt în trafic în acest moment”, a spus Bode, citat de News.ro.

Lucian Bode a precizat că „este un prag important dar nu suficient”.

„Românii cu certitudine s-au săturat de angajamente, de promisiuni, aşteaptă să circule pe kilometri de autostradă nou construiţi”, a arătat secretarul general al PNL.

Bode a mai afirmat că în 2020 a făcut un angajament că la momentul în care se va finalzia şi se va da în trafic acest tronson de autostradă, va face tot posibilul să fie prezent alături de sălăjeni.

„Ceea ce am început în 2020 iată se materializează astăzi, din păcate doar parţial”, a mai declarat Lucian Bode, el arătând că la acel moment se aflau în lucru două tronsoane din autostradă.

„În calitate de ministru al Transporturilor, atunci, am încercat să deblocăm împreună cu Compania de Drumuri toate tronsoanele din Autostrada Transilvania şi iată că, din fericire am reuşit. Am încercat să imprimăm o traiectorie de implementare, ireversibilă, a tuturor tronsoanelor şi într-o mare măsură am reuşit şi foarte important (..) am încercat şi am reuşit să găsim finanţare europeană pentru toate tronsoanele din Autostrada Transilvania”, a afirmat Lucian Bode.

Fostul ministru a precizat că „infrastructura de transport reprezintă coloana vertebrară pe care se ridică, economic, o ţară”.

„Autostrada Transilvania a avut o istorie prea lungă şi sinuoasă, de peste 20 de ani aşteptăm noi, sălăjenii, inaugurarea primului tronson din Autostrada Transilvania, mult prea mult. (..) Eu trag speranţa că, aşa cum îl cunosc pe acest contructor, va reuşi să finalizeze cei 42 de km între Nădăşelu şi Poarta Sălajului, până la finalul lui 2024”, a mai spus Bode.

Lucian Bode i-a criticat pe cei care spun că s-a dat în folosinţă ”un ciot de autostradă”, precizând că aceştia nu cunosc Sălajul şi l-au văzut doar pe hartă. ”În realitate, cei 13,5 kilometri de autostradă au însemnat enorm de mult şi înseamnă enorm de mult pentru această regiune şi pentru judeţul Sălaj”, a completat el, arătând că acesttronson a costat aproape 500 de milioane de lei iar banii au rămas în zonă, iar zona s-a dezvoltat odată cu realizarea acestui tronson.

„În ceea ce priveşte rezultatul dării în trafic, puteţi întreba primarii şi toţi primarii vă pot confirma ce înseamnă darea în trafic a acestui tronson de autostradă”, a mai spus Bode.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: