Lucian Bode către USR: Doar propagandă ieftină

Lucian Bode
Sursa foto: captură video

Deputatul PNL Lucian Bode i-a acuzat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, pe parlamentarii USR care au convocat „Ora Guvernului” că nu le pasă de problema drogurilor și că fac „doar o propagandă ieftină”.

„Au convocat Ora Guvernului (USR – n.r.) pentru a se bate cu pumnul în piept că le pasă de victimele acestui flagel. Nu vă pasă deloc, este doar o propagandă ieftină. Dacă nu ar fi avut loc tragicul eveniment de la 2 Mai, nu aţi fi adus această temă în dezbaterea Parlamentului. Dacă nu ar fi avut loc tragicul eveniment de la 2 Mai, aţi fi susţinut cu aceeaşi tărie proiectul de lege prin care propuneţi legalizarea consumului de canabis şi dezincriminarea posesiei până la 3 grame. Este adevărat că nu aţi spus când 3 grame, când aveţi voie – dimineaţa, seara, după-masă, înainte de masă”, a declarat Bode în plenul Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Potrivit fostului ministru de Interne, USR susţine pe de o parte în Parlament proiecte de legalizare a consumului de droguri şi pe de altă parte cere autorităţilor de aplicare a legii acţiuni şi măsuri în forţă.

„Am spus-o şi o repet, problema drogurilor reprezintă o ameninţare complexă care afectează nu doar sănătatea publică, ci şi securitatea şi coeziunea socială. Responsabilitatea pentru rezolvarea acestei probleme aparţine tuturor şi implică un efort comun din partea societăţii, a instituţiilor şi partenerilor non- guvernamentali. Contextul este unul dificil, dar soluţii există, domnilor de la USR, fiind necesară, în opinia Partidului Naţional Liberal, o abordare pe trei paliere: a prevenţiei, a combaterii şi asistenţei pentru victimele consumului de droguri”, a subliniat Bode.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: