Skip to content
Societate

Lucian Bode clarifică problema pensiilor primite de poliţişti: Cine confundă pensiile militare cu cele speciale face o greşeală

Inquam Photos/George Calin

Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat joi, după şedinţa de guvern, că pensiile militare nu sunt totuna cu cele speciale și că pensiile de serviciu ale militarilor şi poliţiştilor sunt „undeva la 5,2 miliarde de lei presiune pe buget”.

La rîndul său, ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmase că problema pensiilor speciale poate fi rezolvată numai prin colaborarea dintre miniștrii care deţin portofolii în domenii în care există beneficiari de astfel de pensii. Anterior, și Vasile Dîncu, ministrul Apărării, susținuse că pensiile militarilor nu sunt „pensii nesimțite”.

Sunt de acord ca pensiile să fie plătite pe principiul contributivităţii și ca în România să nu avem pensii speciale, dar cine confundă pensiile militare cu pensiile speciale face o greşeală.

Vorbim de 97.000 de pensionari proveniţi din sistemul de ordine publică, de pensii între 1.000 şi 2.500 lei, într-un număr de circa 21.000, pentru care s-a aplicat acea indexare de 10%”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul a insistat că pensiile militare și pensiile speciale nu-s totuna: „ Nu cred că e corect să punem semnul egal între pensiile militare şi pensiile speciale, dar sunt de acord să existe o discuţie şi în sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională”. Potrivit b1.ro, Bode a mai precizat că „22-23% din bugetul Ministerului de Interne merge către această componentă”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *