Skip to content
Economie

Tarom va intra în restructurare în câteva săptămâni. Bode: Vrem să ajungă pe profit în 2024

Inquam Photos / Mircea Manole

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a declarat marți seară, la postul B1, că reducerile de personal de la compania TAROM se vor pune în practică începând cu săptămânile viitoare, când, aproximativ 600 de angajați vor fi restructurați.

Mai exact, ministrul Transporturilor a afirmat că planul de reducere de personal, în urma căruia aproximativ 600 de angajați vor fi restructurați, se va pune în aplicare începând cu săptămânile viitoare. Cu toate acestea, personalul redus va primi salarii compensatorii.

Noi ne-am propus să salvăm Compania Națională TAROM. Noi, când spun noi spun Guvernul României, spun administratorii TAROM, spun noul director general al companiei TAROM. În acest sens, noi în februarie am aprobat un ajutor de salvare de 37 de milioane de euro. Acel ajutor de salvare s-a transformat în ajutor de restructurare, pentru că nu a putut să fie returnat în timp de 6 luni de zile, iar săptămâna trecută am adoptat în Guvern o OUG prin care acordăm un ajutor de stat companiei TAROM și companiei Blue Air, pentru a își acoperi pierderile înregistrate în această perioadă, generate de pandemie. Eu sper ca acel plan de restructurare, care nu conține doar restructurarea de personal,  vorbim și de optimizarea flotei, de reducerea costurilor combustibilului, de oprimizări comerciale, de optimizarea unor rute, planul de restructurare a fost transmis către Comisia Europeană, a fost pre-notificată Comisa. El va fi pus în practică începând cu săptămânile viitoare. Într-adevăr vor fi restructurați aproximativ 600 de angajați, vor primi salarii compensatorii de la fiecare departament în parte (…) Eu am văzut acest plan”, a spus el.

Oficialul a mărturisit că nu este susținătorul reducerii numărului de piloți și personal însoțitor,” pentru că, o companie aeriană are nevoie în primul rând de această categorie de personal, dar, sigur, din toate segmentele vom reduce numărul de personal”.

Mai mult, acesta a mai spus că Guvernul dorește ca până în 2024 să ajungă cu compania TAROM pe profit.

”Sunt multe probleme la TAROM, dar am încredere că această companie poate fi salvată și trebuie să fie salvată”, a mai menționat ministrul.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *