Skip to content
Politică

Lucian Bode, despre varianta de ocolire a municipiului Satu Mare: Un obiectiv care trebuie finalizat rapid

Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu

Ministrul de interne, Lucian Bode, a declarat marți după vizita la șantierul variantei de ocolire a municipiului Satu Mare, că acest obiectiv, din punct de vedere strategic trebuie să fie finalizat urgent:

În calitate de ministru al Transporturilor, anul trecut, am vizitat acest obiectiv de două ori. De fiecare dată am primit asigurări, pe seama faptului că noi aloca m resursele necesare pentru un ritm susținut al lucrărilor, că această componentă a variantei ocolitoare, mă refer la acest pod, va fi finalizat până la sfârșitul anului 2020.

Astăzi în calitate de ministru de Interne mă uit cu alți ochi la contructor și îi transmit că anul 2021 trebuie să fie anul în care acest obiectiv trebuie să fie dat în circulație. De fiecare dată am prezentat cifre și date concrete, aș vrea să ne lămurim și astăzi asupra perspectivelor pe care guvernul Florin Cîțu le are și le asumă în materie de infrastructură la nivelul regiunii de nord-vest.

Anul trecut ne-am asumat deblocarea marilor proiecte de infrastructură, anul în care am primit finanțare de la guvernul liberal și ministrul finanțelor de atunci, Florin Cîțu știe foarte bine ce presiune a fost pentru a aloca resurse pentru realizarea obiectivelor de infrastructură. Autostrada Transilvania a intrat în linie dreaptă, de asemenea Autostrada Nordului, cu cele trei tronsoane, a intrat în linie dreaptă, două dintre ele au fost licitate și s- semnat contractul de execuție a documentației, din păcate trnsonul Baia Mare- Bistrița a fost contestat și în acest moment Compania de drumuri reanalizează ofertele.

Revenind la acest obiectiv, un obiectiv valorin nu foarte mare, vorbim de 70 de milioane de euro, dar strategic pentru tot ce înseamnă această regiune, trebuie să fie finalizat urgent„, a declarat Bode citat de b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *