Lucian Bode: Este esențial să cinstim cum se cuvine această zi-simbol

Sursa foto: Lucian Bode

Mii de persoane participă la manifestările de Ziua Unirii Principatelor, la Iaşi. Pe scena din Piaţa Unirii au urcat liderul PNL, Nicolae Ciucă, secretarul general al PNL, Lucian Bode, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, şi primarul Mihai Chirica.

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a postat, ulterior, un mesaj și pe pagina sa de Facebook.Ce a scris Lucian Bode:

„Celebrăm 165 de ani de la Unirea Principatelor Române!

Este un capitol crucial în istoria noastră în care a triumfat curajul de a înfrunta marile imperii, țarist și otoman, cei care ne doreau slabi și dezbinați.

Unitatea în jurul valorilor și obiectivelor de țară a fost și este ceea ce ne definește ca neam, cea care ne-a ajutat să răzbim peste veacuri. Mai presus de toate, convulsiile istoriei nu ne-au îndepărtat în cele din urmă de valorile euro-atlantice, pentru că românii sunt cu adevărat europeni și prețuiesc valorile lumii moderne, democratice și libere.

Jertfa unor generații întregi de patrioți și voința unor lideri politici puternici au ținut drumul drept și sigur pentru România. Să nu abandonăm acest drum, să fim maturi în alegeri și înțelepți în deciziile politice ale anului 2024, iar spiritul de unitate, curaj și determinare să ne fie sursă de inspirație pentru consolidarea viitorului democratic și european al României!

La Iași și la Focșani, acum 165 de ani, românii „și-au dat mână cu mână” și s-au prins în hora unirii. Este esențial să cinstim cum se cuvine această zi-simbol și să prețuim memoria artizanilor marilor momente istorice din existența noastră ca stat independent, unitar și suveran.

Să înfăptuim pe mai departe, cu încredere în forțele proprii si mult curaj, destinul unei Românii unite și prospere în Europa!

La mulți ani, dragi români! 🇹🇩”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: