Skip to content
Politică

Lucian Bode: În viitorul guvern sancționarea unui ministru se va face doar în urma consultării cu cei doi vicepremieri

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că în viitorul guvern sancționarea unui ministru se va face doar în urma consultării cu cei doi vicepremieri pentru a nu se mai ajunge în situații conflictuale, ca în cazul PNL-USR, ce au culminat cu anularea coaliției de guvernare.

În aparatul central e nevoie și de puțină militărie”, a precizat Bode, care a transmis că ”mai multă rigoare și consecvență nu ar strica”, spunând că aceste lucruri vor fi asigurate de Nicolae Ciucă în viitorul Guvern, susține ministrul interimar de la Interne.

Acesta a pledat și pentru menținerea UDMR în coaliția de guvernare. Referitor la UDMR, Lucian Bode a precizat că trebuie să vedem ecuația până la capăt să vedem celelalte pachete cum așezăm Sănătatea, Educația, Energia, Agricultura.

Nu poţi să fii doar pe plus. În final este important obiectivul pe care îl aveam, acela de a avea un Guvern funcțional bazat pe relații de încredere. Este foarte dificil să spui în politică aşa ceva. Dar dacă noi din timpul negocierilor nu putem să avem încredere în celalalt vedem pe surse nu știm cine dă. Strategia de negociere o stabileşte fiecare cum crede de cuviință. Este foarte important ca pierderile să fie minore”, a spus Lucian Bode la Antena 3.

Nicolae Ciucă susține că nu există niciun fel de discuție pentru ca vreuna dintre formațiuni să iasă din coaliție. „Am convenit pe acordul politic, s-a încheiat, este redactat. Avem în continuare de ajustat câteva elemente la capitolul Justiție și am demarat negocierile pe ministere (…). În momentul acesta, fiecare dintre noi am convenit să luăm o pauză (…). Fiecare minister este foarte important și nu există absolut niciun fel de discuție ca vreuna dintre formațiuni să iasă din coaliție (…). Sunt tehnici de negociere și fiecare dintre partide își negociază obiectivele (…). Nici noi nu vrem să intrăm în coaliția de guvernare fără PSD, UDMR și minorități”, a declarat deputatul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *