Skip to content
Politică

Lucian Bode merge la Viena pentru discuții cu ministrul austriac de Interne: Gerhard Karner a anunțat că Austria se opune extinderii spațiului Schengen

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut o întâlnire, săptămâna aceasta, cu omologul său austriac, Gerhard Karner, potrivit surselor Euronews România.

Săptămâna trecută, Gerhard Karner a declarat că țara sa nu este de acord cu extinderea spațiului Schengen. „Este un moment nepotrivit să votăm acum o extindere, când sistemul frontierelor externe nu funcționează”, a declarat Gerhard Karner, ministru de Interne al Austriei, pentru publicația KURIER.

Opoziția este declanșată de fluxul de refugiați care se revarsă în Europa Centrală prin Balcani, mai arată sursa citată. Peste 90.000 de migranți au fost deja reținuți în Austria în acest an.

Klaus Iohannis, întâlnire cu delegația OMV Petrom

Ieri, președintele Klaus Iohannis a primit la Cotroceni delegația OMV Petrom, parte a grupului OMV, unul dintre marii investitori austrieci în România.

Președintele României a precizat faptul că, dată fiind criza energetică actuală și riscurile existente, țara noastră își propune să utilizeze întregul potențial energetic și toate resursele de care dispunem, pentru a trece cu bine peste criză și a reduce riscurile în funcționarea sistemului energetic național.

În cadrul discuțiilor cu privire la planurile de investiții ale companiei, un subiect distinct l-a constituit proiectul Neptun Deep.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *