Skip to content
Sănătate

Lucian Bode: Nu vorbim de o relaxare totală. Vor fi controale acolo unde restricţiile sunt menţinute

Facebook/LucianBode

Măsurile adoptate vineri de Guvern au în vedere o relaxare prudentă, şi nu una totală, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode. Aflat sâmbătă într-o vizită pe şantierul din Sălaj al Autostrăzii Transilvania, acesta a precizat că autorităţile vor fi atente în continuare la campania de vaccinare şi la cazurile noi de îmbolnăviri. El a amintit că, în funcţie de cei doi indicatori, Guvernul a stabilit o serie de măsuri de relaxare, cu un prim termen data de 15 mai.

Astăzi nu vorbim de o relaxare totală, vorbim de o relaxare prudentă şi în continuare îi îndemn pe români să respecte toate măsurile de protecţie sanitară pe care noi le avem încă în vigoare. (…) În continuare vor fi controale acolo unde restricţiile sunt menţinute„, a subliniat ministrul Bode.

Potrivit acestuia, în cazul evenimentelor în care participanţii au obligaţia să fie vaccinaţi, organizatorul evenimentului răspunde de respectarea acestei obligativităţi, iar autorităţile – efectivele MAI şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii – au obligaţia să verifice, prin sondaj, dacă respectivii participanţi deţin dovada vaccinării.

1 comentariu la “Lucian Bode: Nu vorbim de o relaxare totală. Vor fi controale acolo unde restricţiile sunt menţinute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *