Skip to content
Externe

Lucian Bode pleacă în vizită oficială în SUA pentru a discuta recomandările din Raportului privind traficul de persoane

Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu

Ministrul de Interne, Lucian Bode, face, împreună cu o delegaţie a ministerului, o vizită oficială în SUA, începând de luni, urmând a avea întrevederi cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat, ai Departamentului pentru Securitate Internă şi ai Congresului.

Discuţiile vizează „eforturile instituţionale în acord cu recomandările Departamentului de Stat formulate în cadrul Raportului privind traficul de persoane (TiP Report)”, arată MAI. Potrivit Ministerul Afacerilor Interne (MAI), o delegaţie formată din reprezentanţi ai MAI, condusă de ministrul Lucian Nicolae Bode, face, în perioada 16-18 mai, o vizită oficială în SUA. „Vizita se desfăşoară într-un an în care se aniversează 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România-SUA, o bornă semnificativă a relaţiilor bilaterale dintre cele două state”, precizează sursa citată.

În cadrul vizitei, Bode are întrevederi la Departamentul de Stat, Departamentul pentru Securitate Internă şi Congresul SUA. „Discuţiile cu oficialii americani vizează eforturile instituţionale în acord cu recomandările Departamentului de Stat formulate în cadrul Raportului privind traficul de persoane (TiP Report), România dispunând de instrumentele necesare pentru un răspuns adecvat la provocările generate de acest tip de criminalitate, respectiv structuri, legislaţie, strategii şi planuri de acţiune. Întâlnirile constituie o excelentă oportunitate de reconfirmare a cooperării foarte bune dintre autorităţile române şi agenţiile de aplicare a legii din SUA în domeniul combaterii criminalităţii organizate, cu accent pe combaterea migraţiei ilegale şi a criminalităţii cibernetice, precum şi a intensificări schimbului de informaţii”, a precizat sursa citată.

În cadrul întrevederilor cu membri ai Congresului SUA, Bode va discuta provocările actualului context regional atât din perspectiva gestionării crizei umanitare generate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, cât şi în plan securitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *