Lucian Bode: PNL va da președintele României în persoana lui Nicolae Ciucă

Sursa:X

Liberalul Lucian Bode a fost prezent la Sălaj, unde a transmis un mesaj despre viitorul PNL. Acesta a spus că viitorul președinte al României va fi Nicolae Ciucă.

„Am venit în Sălajul meu drag unde m-am format ca om politic, unde am urcat împreună cu dvs treapta cu treapta, nearzand nicio etapa, de la consilier local, județean, 16 ani in Parlament și ministru în 4 guverne liberale. Va mulțumesc și mă închin in fata dvs.

Trecutul ne obligă la prezent demn și viitor ambițios, cu gândul la comunitate. Viitorul Sălajului nu poate fi decât liberal într-un județ unde lupta pentru drepturi a fost o constantă, PNL are obligația să continue.

Sălajul e un județ unde se vede transformarea în bine după ce a preluat PNL. Cluj, Bihor. Regiunea are patru administrații de succes, exemplu de bune practici în administratie. Vă spun că se poate, am dovedit că suntem capabili și putem construi proiect de guvernare locală.

2020 a fost anul de debut al guvernării liberale, am avut rezultate pe care nu le-a avut niciun partid, am deblocat proiecte de infrastructură, am crescut gradul de absorbție, am adus și subliniez, stabilitate într-un context extrem de complicat. Am făcut echipă pt Salaj. Am văzut cum unii la guvernare au luptat împotriva românilor când au încercat să blocheze Anghel Saligny. Se prefac că sunt de dreapta și cer voturi românilor. Mai fals nici că se poate. Numai cine e de rea credință nu vede că în acești patru ani s-au schimbat lucrurile cum nu s-a mai întâmplat.

Motorul dezvoltării sunt banii europeni. Nimeni nu poate contrazice aceasta realitate. Ca adevărați populiști unii vor incerca sa desteuctureze proiectul european. Liberalii au forța să facă asta pe 9 iunie.

Sălajul înseamnă echipă. Vă mulțumesc pentru acest efort pus în slujba cetățenilor. PNL va da președintele României în persoana lui Nicolae Ciucă. Intrăm în campanie cu multă speranță, șansele sunt de partea noastră. Aici în Salaj am dovedit ce înseamnă forța liberalismului. Pentru asta nu am mers nici cu trotineta, nici nu am țipat isteric, am făcut țară ca afara.

Măsura e o calitate tot mai rara in politica. Sa avem curajul sa nu ne abatem de la reperele din întreaga viață. Am dovedit că suntem o echipa și avem viziune, fara sa ne plângem de greaua moștenire, sa vindem gogoși și speranțe deșarte. Am dovedit că putem face lucrurile în alt mod, că suntem o echipă. Sălajul liberal e drumul nostru spre victorie”, a spus Bode.

Declarația completă:

„Domnule președinte al Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, domnule președinte Emil Boc, domnule europarlamentar Daniel Buda, stimați oaspeți, dragi liberali sălăjeni. Îmi este foarte greu să mă adresez dumneavoastră din postura de invitat, aici, în Sălajul meu drag, unde m-am născut și m-am format ca om, ca om politic.

Locul în care am urcat împreună cu majoritatea dintre dumneavoastră, treaptă cu treaptă, nearzând nicio etapă, de la consilier local în urmă cu 25 de ani, în 2000, la consilier județean, la cei 16 ani de activitate în Parlamentul României și până la poziția de ministru în cele patru guverne liberale. Vă mulțumesc și mă înclin în fața dumneavoastră.

Doamnelor și domnilor, permiteți-mi să spun și eu, bun venit în Țara Silvaniei, un loc binecuvântat de D-zeu, cu frumuseți naturale, cu oameni credincioși, iubitori de țară și de tradiție, care a dat națiunii române mari figuri politice, adevărați iubitori a ideii naționale, ai unității neamului românesc. Cu o asemenea moștenire politică, istorică și culturală suntem bogați, iar noi, sălăjenii, știm asta, păstrăm cu sfințenie și ducem mai departe cu noi în lume, acest bagaj spiritual și cultural care ne definește și ne obligă la un prezent demn și la un viitor ambițios, cu gândul la comunitate și la binele ei.

Raportându-ne la trecut, viitorul Sălajului nu poate fi decât liberal, într-un județ în care lupta pentru libertăți și drepturi a fost o constantă a istoriei. Partidul Național Liberal are obligația morală să continue lupta, lupta pentru dezvoltare. N-am lansat platforma Sălajul Liberal. La alegerile din anul 2020 am chemat alături de noi pe toți cei care pot contribui la proiectul liberal, iar principalii noștri parteneri au fost sălăjerii și nu i-am dezamăginat. Pentru că acolo unde am câștigat. S-a produs schimbarea. De când am smuls Sălașul din mâinile unei administrații care a blocat județul și l-a lăsat în coada clasamentului dezvoltării. Sălajul s-a dezvoltat într-un ritm rapid. În cei 4 ani de dezvoltare accelerată, cu record în investiții în anul 2023.

S-a investit în județul Sălaj echivalentul la 16 ani de administrație PSD-iste. Pentru asta trebuie să fiți mândri de Consiliul Județean Sălaj și de ceea ce a făcut Dinu cu echipa lui acolo. Consiliul județean împreună cu întreaga echipă de consilieri județeni a realizat o treabă foarte bună. Liberalii știu să dezvolte comunități, iar Sălajul este unul dintre județele unde se vede transformarea în bine după câștigarea consiliul județean de către PNL, în 2020.

Județelor Cluj și Bihor i s-au alăturat administrații performante, liberale din județele Sălaj și Maramureș. Regiunea de Nord-Vest, așadar are patru administrații liberale de succes, care au făcut din această regiune un exemplu de bune practici în administrație. Se poate să scriem istorie împreună, uniți și încrezători în forțele noastre, cu rezultatele cele mai bune guvernarea locală și central. Vă spun, dragii mei, că se poate.

Am dovedit nu doar în 4 ani și aici, în Sălaj, că suntem capabili și putem construi împreună un proiect de guvernare locală, solid și credibil, menit să aducă bunăstarea cetățenilor. În cei 4 ani primarii noștri au tras fonduri europene pentru dezvoltare, așa cum a făcut aici cel mai tânăr primar de oraș din România, Cristi Lazăr.

La Șilmeul Silvaniei se derulează cea mai mare investiție în sistemul de sănătate în modernizarea Spitalul Oraș. 11 milioane de euro este cea mai mare investiție din istoria orașului. Anul 2020 a fost anul bornă pentru România și pentru județul Sălaj. Anul de dezvoltare a guvernării liberale, care au fost toate, rând pe rând, alături de salăjeni.

În perioada guvernărilor liberale am avut rezultate pe care nu le-a avutt niciun partid de la aderarea noastră la Uniunea Europeană. Am deblocat marile proiecte de infrastructură, am dat drumul la investiții majore, am crescut gradul de absorbție a fondurilor europene.

Am adus stabilitate, subliniez stabilitatea într-un context geopolitic și economic internațional extrem, extrem de complicat pe plan local. Am construit împreună pentru Sălaj și am făcut echipă pentru dezvoltare a județului nostru. Am reușit să deblocăm proiectele mult așteptate de Sălăjeni. Au repornit proiectele de investiții și aici mă refer la investițiile infrastructura mare, dar și în rețeaua de drumuri naționale care traversează județul nostru.

Sunt adeptul locurilor spuse direct, Județul Sălaj a înregistrat prea mult timp un deficit major de infrastructură și de proiecte de investiții. Cineva l-a pus la colț. Faptul că astăzi vorbim despre aceste proiecte și investiții majore aflate în stadii avansate de implementare este meritul guvernărilor liberale și a faptului că Sălajul a fost readus la masa Guvernului României. Guvernările liberale lucrează pentru oameni, nu împotriva lor, și am dovedit asta și aici și la nivel național.

Pentru că sălăjenii merită și au tot dreptul să-și facă în continuare vocea auzită la cel mai înalt nivel și din 2024 încolo. Și vă garantez eu că așa va fi. Am pe unii au încercat să lucreze împotriva românilor la guvernare și i-am oprit la timp când au încercat să blocheze programul Anghel Saligny, cel mai important program de dezvoltare a comunităților rurale din România. În continuare se preface de dreapta, și cer votul românilor pentru a moderniza România. Mai fals și de atât nici că se poate. Toate aceste proiecte de dezvoltare pentru care ne-am luptat și multe altele sunt șansa relansării economice, iar dezvoltarea pe care o vor aduce va fi una majoră.

Numai cine este de rea credință nu vede, în acești 4 ani s-au mișcat lucrurile mai mult decât oricând. Peste tot se construiește. Șantierele pornite în 2020 sunt o parte finalizată și am făcut istorie. Motorul dezvoltării sunt aceste fonduri europene pe care mulți dintre dumneavoastră le-ați accesat pentru a implementa proiecte pentru comunitatea pe care o conduceți. Nimeni nu poate contrazice această realitate. Nici măcar cei mai mari dușmani ai proiectului european, care, iată, sunt cei mai gălăgioși candidați alegerile din 9 iunie.

Vă mulțumesc tuturor pentru acest efort colectiv pus în slujba cetățenilor și a comunităților sălăjene. Acum, acest proiect trebuie dus într-o nouă etapă, la legerile din 2019 și din 2020. Partidul Național Liberal a crescut în preferințele electoratului. În județul Sălaj, iar rezultatele politice obținute ne-au poziționat ca cea mai mare și mai puternică forță politica județului. Acest rezultat va fi consolidat la alegerile din acest an și am încredere că vom fi pe primul loc sunt preferințele sălăjenilor. Am reușit asta în 2020 și vom reuși și în acest an la toate cele patru alegeri iar Partidul Național Liberal va da Președintele României, în persoana domnului Nicolae Ciucă.

Intrăm așadar în această campanie electorală cu multă speranță. Șansele sunt de partea noastră, pentru că sălăjenii ne-au acordat încredere și nu i-am dezamăgit. Pentru că aici am dovedit ce înseamnă forța liberalismului și am adus investiții, am făcut proiecte și am arătat că se poate dezvolta în același film în care se dezvoltă și statele cele mai puternice din Uniunea Europeană. Trebuie să demonstrăm că suntem puternici, avem oamenii potriviți pentru a guverna în interesul cetățenilor. Ca oameni de dreapta, trebuie să condamnăm impostura în politică.

Cred că oamenii apreciază mai mult măsura decât mojicia. Măsura este o calitate tot mai rară în politică.
Să avem curajul să ne să nu ne abatem de la principiile și reperele care ne-au ghidat în întreaga viață am dovedit că putem face lucrurile în alt mod. Am dovedit că suntem o echipă și avem viziune.

Vă mulțumesc, ați crezut în acest proiect politic, pentru că politica este despre misiunea despre a face bine oamenilor si a dezvolta comunități. Suntem o echipă care lucrăm pentru oameni și așa trebuie să rămânem. Sălajul liberal este drumul nostru, este drumul nostru spre victorie. Vă mulțumesc cu Domnul D-zeu înainte!”, a spus Bode.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL