Skip to content
Societate

Lucian Bode: Reconstrucţia instituţională a Academiei de Poliţie este de neoprit

Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat joi că demersul de reconstrucţie instituţională a Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza este de neoprit.

În anul 2021 au fost luate câteva decizii cu mult curaj, care sunt necesare atât pentru restabilirea încrederii la nivelul percepţiei publice, cât şi pentru repunerea Academiei de Poliţie pe calea onorabilităţii”, a transmis ministrul.

Potrivit acestuia, bilanţul prezentat confirmă demersul de reconstrucţie instituţională al Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, pornit anul trecut. ”Astfel, lichidarea activităţii şcolilor doctorale a fost o decizie înţeleaptă şi ea trebuie continuată îndeaproape, astfel încât lucrările de doctorat care îndeplinesc standardele academice în vigoare să poată fi finalizate. Un alt efort care trebuie consolidat vizează transparentizarea lucrărilor de doctorat susţinute la Academia de Poliţie.

De asemenea, a fost demarat procesul de acreditare de către ARACIS a programului de master profesional, astfel încât în toamnă să debuteze prima promoţie de studenţi admişi la programul de studii aprofundate în drept, în cadrul Academiei”, a mai transmis ministrul. „Problema deficitului de personal nu trebuie să aibă impact negativ asupra calităţii procesului de educaţie. Orice compromis pe care l-am face este un compromis inacceptabil pentru siguranţa cetăţenilor”, a mai transmis Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *