Skip to content
Politică

Lucian Bode susţine măsurile de relaxare: Avem toate premisele

Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat vineri că există toate premisele pentru adoptarea unor măsuri de relaxare a restricțiilor.

Nu mai avem nicio localitate carantinată în România. Numărul de cazuri, numărul de îmbolnăviri este undeva la 1.300. Numărul persoanelor vaccinate în ultimele 24 de ore a depășit 100.000. Numărul total al persoanelor imunizate la nivel național este de aproape 2,2 milioane. În aceste condiții, avem toate premisele create pentru a umbla la anumite măsuri de relaxare”, a declarat ministrul Lucian Bode.

El a precizat că eliminarea unor măsuri precum purtarea măştii la munte au pe plajă sunt de bun simţ: „Cred că este momentul să propunem ca de la 1 iunie masca să nu mai fie obligatorie pe plajă sau în stațiunile montane. La bazinele de înot să nu mai fie obligatorie purtarea măștii. Sunt câteva propuneri de bun simț”.

El a mai spus că, în cazul evenimentelor, se va discuta și gradul de ocupare a restaurantelor și sălilor care vor găzdui astfel de petreceri.

Vineri are loc o nouă ședință a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate de la 1 iunie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *