Skip to content
Politică

Lucian Bode: Turcia are un rol esențial în gestionarea provocărilor în regiune

facebook

Turcia are un rol esențial în gestionarea provocărilor în regiune, afirmă ministrul de interne Lucian Bode, după o întâlnire avută cu omologul său, Süleyman Soylu, la Ankara.

Relațiile excelente dintre România și Turcia în domeniul afacerilor interne, ca parte a Parteneriatului Strategic instituit în 2011, contribuie fundamental la asigurarea stabilității și securității în regiunea Mării Negre.

La invitația omologului meu din Turcia, domnul Süleyman SOYLU, am efectuat o vizită oficială la Ankara pentru a consolida dimensiunea strategică a dialogului bilateral în domeniul afacerilor interne, în special în ceea ce privește continuarea aprofundării măsurilor bilaterale pentru combaterea criminalității transfrontaliere și migrației ilegale.

Turcia are un rol esențial în gestionarea acestor provocări în regiune. Apreciez în special profesionalismul autorităților turce în gestionarea migrației ilegale și măsurile proactive pe care le-au luat pentru combaterea traficului cu migranți„, a scris Bode pe pagina sa de Facebook.

Oficialul turc i-a transmis lui Lucian Bode că România nu se află pe principala rută aleasă de migranţi pentru a ajunge în spaţiul Schengen.

Am primit asigurări de la omologul meu turc că România nu se află pe principala rută aleasă de migranți pentru a ajunge în spațiul Schengen și că măsurile de prevenire a deschiderii unor noi rute de migrație ilegală prin Marea Neagră vor fi continuate de către autoritățile din Turcia. Totodată, este important să acționăm pe toate palierele migrației, atât în privința cauzelor, cât și a efectelor, mai ales prin întărirea gestionării frontierelor externe și prin parteneriate eficiente cu statele de tranzit, respectiv cu statele sursă.

Un alt aspect discutat în cadrul întrevederii a vizat organizarea și desfășurarea în comun de exerciții între structurile din cadrul celor două ministere, în special între structurile responsabile de gestionarea situațiilor de urgență sau managementul frontierelor maritime.

Vreau să îi mulțumesc încă o dată omologului meu turc pentru deschidere, pentru prietenie și pentru discuția pe care am avut-o astăzi care, cu siguranță, ne va ajuta să dezvoltăm și mai mult relația noastră bilaterală în viitor„, a completat Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *