Lucian Croitoru (BNR): Cota unică nu invită pe nimeni să cheltuie pe banii altora

Sursa foto: Ziarul Financiar

Lucian Croitoru, consilierul pe probleme de politică monetară al guvernatorului Băncii Naționale a României, susține argumentele liberalilor în favoarea menținerii cotei unice. Acesta afirmă că Tănase Stamule are dreptate. Liberalul postase un decalog de argumente pro cota unică.

“Câteva puncte forte ale impozitului cu cotă unică. Profesorul Stamule are dreptate să menționeze cât mai multe, căci este mai explicit. Parafrazându-l pe Hayek, adaug și eu o caracterizare a cotei unice: nu invită pe nimeni să cheltuie pe banii altora. Aceasta este în general o mare calitate a acestui impozit, dar cu atât mai mare în epoca pe care o trăim, când parcă vrem să ne întoarcem cu furie împotriva a tot ceea ce a fost valoros și a adus țările occidentale la nivelul de prosperitate pe care nu l-au avut niciodată până acum”, transmite Croitoru.

Stamule a cuprins în decalogul cotei unice avantaje ca încurajarea muncii, creșterea clasei mijlocii în România, colectarea mult mai bună la bugetul de stat, debirocratizarea și atragerea investițiilor străine.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL