Skip to content
Politică

Lucian Isar critică legea pensiilor: Strategia lui Dragnea nu e nouă, aşa proceda şi Ceauşescu EXCLUSIV

ziaruldeiasi.ro
" "

Noua lege a pensiilor nu-i convinge pe analiştii economici, care spun că există mari probleme legate de sustenabilitate iar eventuala ei aplicare în forma prezentată joi seara va duce la instituirea unor noi taxe şi impozite.

Contactat vineri de PSnews.ro, Lucian Isar crede că Liviu Dragnea nu face altceva decât să încerce să cumpere cu vorbe goale simpatia populaţiei şi totodată să-şi îmbuneze propriul electorat cu măsuri populiste de sorginte sud-americană.

" "
" "

“Forma propusă de Dragnea pentru Legea pensiilor nu face decât să reconfirme strategia sud-americană a programului de guvernare PSD şi anume încercarea de a cumpăra clemenţa populaţiei pentru modificările legislative de uz personal (vezi valul de tentative de modificare a legislaţiei în domeniul Justiţiei).

Pachetul legislativ a fost prezentat de Dragnea, deşi este un subiect tehnic, pentru a fi clară pentru toată lumea condiţionarea aplicării legii de menţinerea acestuia la putere.

Calculele de sustenabilitate sunt greşite, noua lege generează derapaje fiscal-bugetare care nu pot fi acoperite fără noi taxe şi impozite sau fără tăierea şi mai abruptă a cheltuielilor de investiţii.

Dragnea ştie că are un electorat captiv, pe care încearcă să-l îmbuneze cu diferite ofrande deşi ştie că acestea nu pot fi satisfăcute.

Sarcina aplicării revine viitorului guvern. Dacă Dragnea credea în sustenabilitatea propunerii, o putea face de la începutul anului 2017, cînd existau mai multe resurse.

Nu este o strategie nouă, acest gen de cumpărare a bunăvoinţei electoratului o regăsim în faimoşii 100 de lei oferiţi de Ceauşescu înainte de a decola”, a declarat Lucian Isar pentru PSnews.ro

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *