Skip to content
Politică

Lucian Isar îl trimite la colț pe guvernatorul BNR. Care este principala frică a lui Isărescu EXCLUSIV

cotidianul.ro

Lucian Isar – fost ministru USL al Mediului de Afaceri – a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care i-a răspuns dur guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, după ce oficialul Băncii Naționale a României făcuse în aceeași zi o aluzie la el în legătură cu rezerva de aur a României.

VEDEȚI AICI: Isărescu, mesaj dur pentru un ex-ministru: Nu ne-a trecut prin cap să jucăm aurul la păcănele!

Concret: ex-ministrul a afirmat vineri pentru PSnews.ro că în spatele ieșirii de vineri a guvernatorului se ascunde frica acestuia de anumite modificări legislative care ar permite tragerea la răspundere a șefului băncii centrale pentru că nu a perceput dobândă la rezerva de aur.

„Îi este frică de modificările legislative din Parlament, care vor permite auditarea și tragerea la răspundere a lui Isărescu pentru că nu a luat dobândă la aur. Dacă tot îl preocupă controlul, acesta poate fi extins și asupra pierderilor realizate anterior anului 2006, când (pentru a îi folosi propria metaforă) s-a cam jucat cu aurul țării”, a explicat Isar.

Întrebat ce efecte imediate se așteaptă să aibă declarația lui Mugur Isărescu asupra pieței bancare și nu numai, Lucian Isar a susținut că „auditul asupra activității lui Isărescu la BNR va emancipa piața bancară și va dinamiza creditarea”.

„Atunci când vorbim despre păcănele, să ne amintim că BNR a fost pe pierdere până la criza declanșată artificial în 2008!” a completat fostul demnitar.

Mai mult: Lucian Isar a dat de înțeles că BNR va intensifica presiunile asupra președintelui PSD, Liviu Dragnea, pentru ca acesta să blocheze legile amintite în Camera Deputaților.

„Imediat va fi o presiune crescută asupra domnului Dragnea, ca să blocheze legile în Cameră”, a încheiat Isar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *