După câteva căutări pe internet, Lucian Mîndruță a aflat că facultatea pe care o urmează Alexandru Cumpănașu nu este acreditată și are doar cursuri online. Universitatatea ABMS, la care Cumpănașu spune că face un master din 2016 a fost fondată de un domn pe nume Habib al Souleiman. Omul si-a luat doctoratul în Nicaragua.
„Universitatatea ABMS, la care Cumpănașu spune că face un master din 2016 a fost fondată de un domn pe nume Habib al Souleiman. Omul și-a luat doctoratul în … Nicaragua…)) după cum spune chiar el pe site-ul personal:
https://www.habibalsouleiman.com
DOCUMENT „Caracatița” corupției din Ministerul Transporturilor. Un secretar de stat, acuzat că ar fi protejat de controale două companii private
Valeriu Gheorghiță: Oamenii se pot înscrie pentru vaccinare, iar când un loc va fi disponibil ei vor fi notificați
A cincea tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, de 87.750 doze, va sosi luni în România
Coaliția de guvernare se va rupe până în toamnă, susține Daniel Zamfir (PSD): ”E un haos de nedescris”
Prima persoană vaccinată anti-Covid în România a primit a doua doză de vaccin
Tot acolo el se dă mare c-a fost educat la Harvard sau Oxford, însă când deschizi paginile respective vezi c-a făcut acolo niște cursulețe de genul „introducere în spiritualitate” sau „tehnici de pus întrebări”.
Dar cel mai interesant e că îl găsiți pe dl. Habib în Paradise Papers, investigația globală legată de conexiunile offshore ale bogaților lumii: compania care operează școală elvețiană la care studiază dl. Cumpănașu are legături financiare care duc, da, într-un paradis fiscal: Malta…
Găsiți aici companiile, înregistrate în Malta, în 2015.
https://offshoreleaks.icij.org/nodes/56096279
Domnul Habib se laudă pe pagină personală că e „evaluated by Zurich University OAȘ and ILM Institute. A registered member în different organizations în Europe and the UȘA, currently working aș Professor în different state universities în Europe and the Americas”. Care sunt facultățile alea de stat la care preda? Mister.
Dar recunoașteți modelul de laudă de sine, nu?
AMBS nu e însă mereu lăudată.
Iată ce scria despre ea în 2016, fix când începea studiile Cumpănașu, o publicație din Elveția: „Titlurile acestei universități nu sunt recunoscute în Elveția.” Cursurile sunt online, sediul universității, vizitat de o studentă, este situat, ca să înțelegeți perspectiva, între un dealership Honda și un magazin de covoare…))) Studenții, recrutați din Orientul Mijlociu și Asia, spune articolul, sunt atrași de posibilitatea de a-și pune în CV un nume de școală din Elveția.
https://www.beobachter.ch/…/abms-ein-doktor-ab-10000-franken
Domnul Habib spunea la vremea aceea că a început procesul de acreditare. Costul unui titlul de doctor acolo, în 2016? 10.000 franci elvețieni. Masterul mă gândesc că o fi mai ieftin.
Ce spune un student supărat despre această școală, pe acest blog?
http://abmsuniversity.blogspot.com
Foarte simplu: ar fi o „diplomă mill”. Adică moară de diplome. Termenul la noi e „fabrică”. Întâmplător, aplicat și Universității Spiru Haret din România, pe care dl. Cumpănașu o înjură.
Dar știți ce e amuzant?
Măcar Spiru Haret e acreditată!”, scrie Lucian Mândruță pe pagina sa de Facebook.