Skip to content
Politică

Lucian Mîndruță, acid cu Dăncilă. Una caldă, una rece despre economie EXCLUSIV

tvmania.ro

Jurnalistul Lucian Mîndruță a acordat marți o declarație pentru PSnews.ro, în care a tras concluzii acide despre principalele subiecte din politică.

În primul rând, ziaristul a atras atenția că perpetuarea conflictului dintre liderul PSD, Liviu Dragnea, și președintele Klaus Iohannis riscă să diminueze interesul publicului față de scena politică.

„Mie mi se pare că a venit vara și, cu cât sunt declarațiile mai contondente, cu atât publicul este mai puțin interesat. Le urez amândurora dintre participanți să-și ia o vacanță, să se mai relaxeze”, a afirmat Mîndruță.

În altă ordine de idei, realizatorul de la Digi FM a accentuat ideea că gafele de exprimare ale Vioricăi Dăncilă – alt subiect care a făcut deliciul presei din ultimele zile – nu fac altceva decât să fie o oglindă pentru o mare parte din societate.

„Mi se pare că cei care se bucură la gafele astea, crezând că îi cauzează în carieră doamnei Dăncilă, sunt puțini cam naivi, pentru că publicul are nevoie să se recunoască în liderii lui. Și publicul – dacă te uiți pe Facebook, în viața publică și în România, în general -, publicul nu a terminat doctorat în gramatica limbii române. Așa că doamna Dăncilă poate să vorbească liniștită cum dorește, pentru că e loc pentru orice tip de vorbit în public”, a opinat Lucian Mîndruță.

Alt subiect despre care am stat de vorbă cu Lucian Mîndruță s-a referit la starea economiei. În acest punct, omul de radio s-a arătat nemulțumit de alarmismul cu care opoziția tratează lucrurile.

„În primul rând, economia nu e prăbușită. Economia are încă o creștere de 4% pe an. Haideți să nu ne mințim! Economia funcționează – ea crește”, a declarat Mîndruță pentru PSnews.ro, adăugând că problema ROBOR-ului și a inflației „sunt ca urmare a faptului că s-au injectat bani în piață de unde nu erau – pe deficit”.

În încheiere, Lucian Mîndruță a subliniat că economia stă bine în prezent (în ciuda alarmismului opoziției), dar și că actuala putere nu face nimic în perspectivă, pentru ca viitorul să nu se prindă nepregătiți.

„Dacă se vor face împrumuturi, o să-și revină și ROBOR-ul, și inflația. Cel mai important lucru acum însă este să discutăm chestiunile corect – adică și opoziția, și puterea să fie oneste. Nu e vorba despre prăbușire economică. Îi mai văd pe unii care discută de prăbușire… Nu se întâmplă așa ceva! Sigur că nu se întâmplă ceea ce ar trebui să se întâmple pentru ca în zece ani să nu avem prăbușire economică – de exemplu: să facem șosele, autostrăzi, investiții… Asta trebuie făcut. Aici trebuie lucrat. Eu sunt un pic mai optimist și nu cred că opoziția ar trebui să ia discursul catastrofic. Deci nu vorbim despre catastrofă în România, ci de faptul că nu avem grijă de viitorul nostru. Șoselele sunt primul lucru care trebuie făcut. Dar acum catastrofă? Nici vorbă! Economic vorbind, România este mai bine decât orice țară din jurul ei. Nu știu dacă e meritul PSD-ului. Este meritul românilor care muncesc, al companiilor… al tuturor”, a conchis Mîndruță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *