Skip to content
Politică Puterea Știrilor Video

Lucian Mîndruță, concluzii dure la 160 de ani de la Mica Unire: Clasa asta politică este exact ca noi!

psnews.ro

Jurnalistul Lucian Mîndruță a fost invitat joi, 24 ianuarie, la emisiunea Puterea Știrilor.

În cadrul emisiunii, printre altele, Mîndruță a vorbit despre cum arată România la 160 de ani de la Mica Unire din 24 ianuarie 1859. Amintim că 24 ianuarie 1859 este data la care a avut loc Mica Unire, adică unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Mica Unire a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român, iar astăzi în toată ţara se sărbătoresc 160 de ani de această înfătuire.

”Să știi că noi repetăm într-un fel destinul lui Cuza, care a fost ales de două țări, acre a întruchipat speranțele unei întregi țări și după 9 ani, când au venit conspiratorii la el acasă să îi spună că trebuie să abdice l-au găsit așa: în prima cameră era amanta, în a doua cameră era soția cu copilul lui, cu amanta care avea grijă de copil. Și el când a fost dat afară, a fost dat afară inclusiv pe acuzații de corupție. Nu mai asculta de nimeni, camarila lui făcea jocurile în țară. Deci de la un om care întruchipa speranța unei națiuni, la unul la care vine jumătate de Parlament și spune: ”Băi băiete e nasol și trebuie să pleci. Nici viața ta nu este ok. Nici ce fac oamenii din jurul tău nu mai este ok”. Asta este România, când ajungi într-o funcție, parcă îi ia Dumnezeu mințile românului. Noi îl sărbătorim pe Cuza, dar nu spunem cum a fost finalul lui Cuza și ar trebui să spunem de fiecare dată că el a terminat nefericit și lipsit de onoare, în scandaluri legate de corupție și în scandaluri legate de viața intimă”, a declarat Lucian Mîndruță, la Puterea Știrilor.

Chestionat cum arată, în opinia sa, clasa politică românească la începutul anului 2019, Mîndruță a ținut să sublinieze că aceasta ”este exact ca noi”, ”avem exact ce trebuie, pe alocuri chiar mai bine”.

”Lumea văd că se plânge de clasa politică(…) Clasa asta politică este exact ca noi. Daea este un personaj pe care îl găsești în 250.000 de exemplare, în toate scările de bloc din România. E administratorul(…) Și doamna Dăncilă reprezintă pe cineva. Reprezintă idealul femeii dintr-un oraș mic, dintr-o familie modestă, care a ajuns departe fără să se chinuie foarte tare cu performanța profesională. Eu cred că avem clasa politică fix aia care trebuie. Aceștia suntem noi, pentru prima oară. Europa poate să se lămurească și ei cine sunt românii. Ei sunt, nu vă feriți. Nu spuneți că avem o clasă politică mai necăjită decât merităm. Nu. Avem exact ce trebuie, pe alocuri chiar mai bine”, a conchis jurnalistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *