Skip to content
Politică

Lucian Mîndruță dă de pământ cu cifrele lui Dragnea: La PIB-ul pe cap de locuitor, cel care contează, suntem la jumătate față de Cehia și Portugalia!

Președintele PSD, Liviu Dragnea a reluat, în conferința de presă de luni, tema prezentată săptămâna trecută pe pagina de Facebook a PSD, respectiv aceea că PIB-ul României l-a depășit pe cel al Portugaliei.

”Am depășit Portugalia la PIB. Urmează Cehia”, a declarat Dragnea. Potrivit datelor oficiale Eurostat, PIB-ul Cehiei este de peste 207 miliarde de euro, adică 19.500 de euro pe cap de locuitor. Economia României valorează 202 mld. euro, adică 10.300 de euro pe cap de locuitor.

În acest context, jurnalistul Lucian Mîndruță a precizat pentru PSNews.ro că datele prezentate de Liviu Dragnea sunt scoase din context, deoarece statele la care face referire au o populație aproape de două ori mai mică. În plus PIB-ul pe cap de locuitor al României, adică cel care contează, este de două ori mai mic decât cel al Cehiei.

“Dacă analizăm lucrurile în profunzime observăm că Portugalia are 10,3 milioane de locuitori, Cehia are tot pe acolo, 10,6 milioane de locuitori. Noi, cu 19 milioane facem tot cât ei cu aproape jumatate. Ceva peste 200 de miliarde de euro pe an, PIB.

Asta e performanța României în 30 de ani de capitalism făcut dupa urechea politicienilor ei. Cehia a prins din urmă Portugalia la PIB-ul pe cap de locuitor, cel care contează. Noi suntem la puțin peste jumătate din PIB-ul Cehiei sau Portugaliei pe cap de locuitor. Nu le-am depășit!

Am reușit să recuperăm ceva din distanța dintre noi și Cehia, de exemplu, care la un moment dat era dramatică: diferența PIB pe cap de locuitor România-Cehia era undeva 1 la 3, dacă nu cumva 1 la 4, în anii ‘90. Deci, am recuperat de la un sfert la jumătate. Asta după 10 ani pierduți, din cauza regimului stupid Iliescu si a celui inept al CDR. Și am recuperat datorită investițiilor străine. Nu doar în bani, ci și în inteligență, management, licențe și proceduri. De aceea cele mai mari succese industriale din ultimii 30 de ani sunt în întregime private și, de multe ori, luate de la zero. Dragnea se laudă cu succesele oamenilor pe care acum încearcă să-i dea afară din România, adică străinii”, a conchis jurnalistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *