Skip to content
Puterea Știrilor Video

Lucian Mîndruță, despre Klaus Iohannis: Toată lumea zice că va fi reales. Eu nu sunt chiar atât de sigur

Jurnalistul Lucian Mîndruță a fost invitat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, moderată de redactorul-șef PSNews.ro, Marinela Angheluș.

Astfel, printre temele abordate s-a aflat și situația președintele Klaus Iohannis. Concret, întrebat cum îl caracterizează pe acesta, Lucian Mândruță a declarat că în ceea ce îl privește pe președintele României, „ să zicem că este ok, dar trebuie mai mult. Adică așteptăm mai mult de la un președinte al României, noi românii”.

Aici este mai complicat. Toată lumea zice că va fi reales. Eu nu sunt chiar atât de sigur, trebuie să muncească pentru asta. Trebuie să muncească mult. În momentul aceste este un președinte, da într-adevăr, avem norocul ca măcar să trimitem la Bruxelles un om care știe niște limbi străine, care arată într-un fel, e civilizat, nu bagă cuțitul în boaba de mazăre sau mă rog, nu mănâncă cu cuțitul la masă, face niște chestii ok, de bun simț.

Ce mi s-a părut mie în ultimii ani este că nu a fost suficient de dur în momentele la care trebuia să fie dur. În ultima perioadă nici măcar nu a fost strong. Să nu îi numești pe aia că nu au o hârtie mi se pare așa, de birocrație. Poporul român nu admiră birocrația. Din contră, poporul român se duce la ghișeu și când îi spui că îți mai trebuie o hârtie, păi îl urăște pe ăla care îi zice îți mai trebuie o hârtie. Deci poporul român îl iubește pe ăla care scoate sabia și se duce ca Ștefan cel Mare în față. Ăsta e genul de iubire pe care o așteptăm de la poporul român dacă suntem oameni politici. Bărbăție și eroism. Acum că nu ai unde să se întâmple asta, mai dificil. Este și interzis portul de arme albe. Deci sunt niște probleme.

Are aceeași problemă ca și Cioloș. Când vorbește nu este nimic extraordinar de memorabil. De asemena, și pronunția este ciudată deoarece este ardelenească. Ne-am obișnuit cu ele așa, cât de cât, și probabil o să ne lipsească și s-ar putea ca omenii ca tocmai de asta să-l voteze. Totuși, este un om pe care te poți baza că este acolo. Vine cineva la serviciu.

Deci, să zicem că este ok, dar trebuie mai mult. Adică așteptăm mai mult de la un președinte al României, noi românii. Avem acestă tradiție să ne așteptăm la mai mult de la el”, a declarat Lucian Mîndruță.

Urmăriți secvența video de la minutul 23:20 și până la 25:30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *