Skip to content
Puterea Știrilor Video

Lucian Mîndruță e convins că la alegerile locale trebuie schimbată abordarea demagogică. Pe cine ar vota la Primăria Capitalei

PS News

Prezent la „Puterea Știrilor”, jurnalistul Lucian Mîndruță spune că la alegerile locale din acest an partidele politice trebuie să își schimbe abordarea promisiunilor mincinoase de până acum, pentru că încrederea românilor în clasa politică e tot mai fragilă.

„Eu aștept un candidat la Primăria București care să fie din București și care să nu mai mintă că are soluții. Nu există soluții populare, cel puțin. Văd acum tot felul de candidați care vin și spun „o să creăm alternative”, „o să facem spații verzi”. Mințiți când spuneți toate lucrurile astea. Nu o să aveți bani nici să cumpărați autobuze, nici să mai cumpărați tramvaie, nu aveți bani de nimic în plus. Pe de altă parte, românului îi și place să fie mințit. Îi văd pe candidații ăștia care spun că pot rezolva. Ce vor face ei cu toate promisiunile astea? Nu vor face decât să lichideze câtă încredere i-a mai rămas românului în statul său. Și asta mi se pare periculos în campania asta, pentru că noi deja avem o încredere redusă în statul român, din cauza politicienilor care au promis și nu au livrat”, spune Lucian Mîndruță.

Jurnalistul spune că unui candidat la alegerile locale îi va trebui curajul de a le spune bucureștenilor că va fi nevoie să facă sacrificii, dacă vor să le fie mai bine.

Să le spună bucureștenilor „dragilor, problema sunteți voi, locuitorii, și va trebui să faceți sacrificii dacă vreți să vă fie mai bine. Cu jumătate de gură, e un singur om în situația asta, Ciprian Ciucu (n.r. unul din candidații interni ai PNL-ului), și îl încurajez. (…) Va trebui să înceapă să fie neplăcut de sincer” a declarat Mîndruță.

Referitor la profilul politicienilor care și-au arătat intenția de a candida la alegerile locale, Mîndruță e tranșant.

„Firea sigur mai are șanse, pentru că Nicușor Dan e căpos, nu va putea fi convins să nu candideze, exact ca Bernie Sanders, în America. Vlad Voiculescu și el vrea să candideze, liberalii vor și ei să candideze, iar din această situație nu poată să iasă decât Firea primar. Ce decizie a luat, cine și la ce nivel, vom vedea. Dar, până una alta, eu nu îmi dau nici votul, nici susținerea vreunui candidat, inclusiv Firea, care spune că va putea să rezolve problemele de acum. E o minciună. Numai bucureștenii le pot rezolva”, conchide Lucian Mîndruță, la „Puterea Știrilor”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *