Skip to content
Politică

Lucian Mîndruță indică tactica câștigătoare pentru opoziție în cazul moțiunii de cenzură EXCLUSIV

observatorulph.ro

Liderii PNL, USR și PMP au decis să depună vineri moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă la Parlament. Luni va avea loc citirea, iar joi, dezbaterea și votul. Moțiunea a strâns 163 de semnături.

CITIȚI MAI MULTE AICI: S-a stabilit: Moțiunea de cenzură va fi depusă vineri. Textul moțiunii

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura miercuri cu jurnalistul Lucian Mîndruță. Concret, întrebat ce șanse dă acestei moțiuni și ce tactică trebuie să abordeze opoziția, analistul politic a atras atenția că este foarte puțin probabil să pice Guvernul Dăncilă întrucât tactica pe care PNL, USR și PMP ar fi necesar să o ia în vedere în privința negocierii este de a garanta celor de la PSD-ALDE că vor continua să guverneze, dar fără gruparea Dragnea.

„Eu cred că sunt destul de mici șansele pentru că de fapt ceea ce trebuie să facă PNL acum și întreaga opoziție este să dea un motiv PSD-iștilor să o voteze. Acest motiv trebuie să includă în mod normal rămânerea la guvernare, ori ei nu au această certitudine. Ei vor să rămână la guvernare. De altfel, și pentru PNL este bine ca PSD să rămână la guvernare, cât și pentru întreaga opoziție pentru că știm foarte bine ce s-a întâmplat când PSD a plecat de la guvernare înainte de alegeri, iar după aceea a câștigat jucând de pe margine partitura unei opoziții îngrijorate de țara aflată pe mâinile tehnocraților.

Așadar, cred că această moțiune nu trebuie să își propună să dărâme puterea coaliției PSD-ALDE, ci să o sancționeze mai ales pe partea de justiție și pe partea de selecție a oamenilor care este una teribilă. Există în PSD oameni în regulă care pot conduce un Guvern fără să ne facă de râs în străinătate. Acei oameni au câștigat alegerile în 2016 și zic că pot guverna mai departe până în 2020 când sunt următoarele alegeri. Știu că opoziția își dorește să dea un semnal și foarte bine că o face că această guvernare nu este în regulă, dar pe de altă parte trebuie cumva să discute și cu PSD-iștii, să le explice și lor despre ce este vorba, întrucât altminteri aritmetica nu îi va ajuta. Primul lucru pe care ei trebuie să îl spună este „nu veți pleca de la guvernare”. Din contră, PSD-ALDE trebuie să exercite puterea în mod responsabil”, a conchis Lucian Mîndruță în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *