Skip to content
Puterea Știrilor Video

Lucian Mîndruță nu-i dă nicio șansă lui Mircea Diaconu la prezidențiale: Are profil de actor, nu de candidat

inquamphotos.com

Jurnalistul Lucian Mîndruță consideră că Mircea Diaconu, candidatul susținut de Pro România și ALDE, nu are șanse să ajungă în turul 2 la prezidențialele din noiembrie.

”Mircea Diaconu are profil de actor, nu de candidat la președinție. Mie nu-mi place domnul Mircea Diaconu, la fel cum nu-mi place nici doamna Angela Similea sau cum nu-mi place aproape niciunul dintre actorii și cântăreții din vremea comunismului, pentru că știu că absolut toți erau cu voie de la stăpânire.

Avem foarte puțini disidenți. A fost Victor Rebengiuc, care a jucat în niște piese deranjante pentru regim, mai avem un Liviu Ciulei, Caramitru, care și el era supărat pe vremea comunismului, dar Mircea Diaconu n-a fost un disident. El a apărut la Revoluție ca disident, până atunci nu-mi aduc aminte.

Această clasă de mari artiști ai României socialiste era una care se baza în mare măsură pe talent și pe obediență față de sistem. Acești oameni, în opinia mea, nu au de ce să conducă nimic în România liberă. Pentru că structura lor, în tinerețea lor, a permis un gen de compromis pe care nu cred că mai trebuie să-l încurajăm: compromisul cu puterea”, a spus Mîndruță la emisiunea ”Puterea Știrilor”.

Jurnalistul a ținut să-i transmită și un mesaj candidatului Pro România – ALDE: ”Domnule Diaconu, regrete eterne, n-am să vă votez! De asemenea, nu mă uit nici la filme românești tot din cauza acelor filme proaste pe care le făceați voi atunci, pentru că da, erau foarte proaste”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *