Skip to content
Politică

Lucian Mîndruță, scenariu de impact: Iohannis forțează demiterea întregului Guvern! Ce greșeală ar face opoziția EXCLUSIV

Klaus Iohannis a făcut vineri, 7 decembrie, o serie de declarații dure la adresa Guvernului Dăncilă pe fondul sesizării pe care a depus-o Executivul la CCR. Concret, președintele României a atras atenția că CCR nu poate rezolva problema pentru că este una de natură politică, cauzele acesteia având două paliere: 1. România nu are prim-ministru. 2. PSD este inabil în a face politică.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Klaus Iohannis, declarații explozive la Cotroceni: România nu are prim-ministru!

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura vineri cu jurnalistul Lucian Mîndruță. Concret, chestionat ce concluzii putem trage în urma declarațiilor lui Klaus Iohannis, omul de televiziune a eviențiat ideea conform căreia președintele României va forța demiterea Guvernului săptămâna viitoare.

Cu toate acestea, Lucian Mîndruță trage un semnal opoziției și îi transmite să nu accepte, dacă se ivește, accederea la guvernare pentru că PSD-ul este cel care trebuie să se descurce cu criza pe care a creat-o.

„După părerea mea, sunt primele semne de artilerie din operațiunea de săptămâna viitoare care ar trebui să fie moțiunea de cenzură. Cumva, Klaus Iohannis încearcă să forțeze demiterea întregului Guvern.

Ceea ce aș avea de zis este că ar fi o greșeală ca opoziția să își dorească să guverneze acum. Eu cred că opoziția ar trebui să forțeze mai degrabă PSD-ul să guverneze prin intermediul unor oameni competenți, dacă îi găsește și sper să îi găsească pentru că urmează niște decontări de făcut. S-au mărit pensiile peste puterile noastre, s-au mărit salariile la bugetari peste cât poate să ducă bugetul României. Astfel, urmează niște decontări. Banii aceia trebuie luați de undeva și acest Guvern nu cred că are de unde să îi ia și niciun alt Guvern. Nici opoziția nu are de unde și atunci eu cred că rezonabil este să se descurce PSD-ul mai departe cu ce oameni mai găsește în afară de cetățenii aceștia care se promovează între ei. Poate o fi și alții mai competenți. De asemenea, PSD trebuie să gestioneze până la urmă o criză pe care ei au creat-o.

Opoziția dacă ar visa să ia puterea acum, cred că ar lua mai degrabă un măr otrăvit să își facă salată cu el”, a precizat omul de televiziune.

Confruntat astfel cu ipoteza potrivit căreia PSD ar lăsa opoziția la guvernare fiind conștient că România se alfă într-o situație dificilă, iar astfel social-democrații ar alege să se regrupeze pentru alegerile parlamentare din 2020, Lucian Mîndruță a evidențiat că această tactică a mai fost folosită, iar astfel cei care se află acum la putere ar găsi prilejul să arate cu degetul către cei din opoziție când lucrurile vor merge prost pentru România.

„PSD-ul a mai aplicat o dată metoda aceasta și sper că opoziția nu va pica în capcană din nou. PSD-ul a făcut exact același lucru în cazul Guvernului Cioloș, un Executiv tehnocrat care a gestionat țara, timp în care PSD a putut să zică liniștit: „din cauza voastră nu avem salarii, nu avem pensii. Noi vrem să facem bine României, dar nu ne lasă acești nenorociți”. Astfel, au câștigat cu 49%. După părerea mea dacă opoziția vrea să dea jos Guvernul trebuie să forțeze PSD-ul să își facă un Guvern competent, dar să nu spere să preia ei acum puterea. Nici nu cred că au cum pentru că este un fruct otrăvit. Puterea, acum, când urmează decontări este otravă pentru oricine vine la putere, a conchis în exclusivitate Lucian Mîndruță pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *