Skip to content
Puterea Știrilor Video

Lucian Mîndruță: Traficul suntem noi. Problema sunt bucureștenii, nu autoritățile

PS News

Jurnalistul Lucian Mîndruță a precizat la „Puterea Știrilor” faptul că pentru a rezolva problema traficului și poluării din București se impun măsuri drastice, care sunt în puterea locuitorilor, nu doar a autorităților.

„Traficul suntem noi. Singura soluție pentru a rezolva problema traficului în București este, din nou, dresajul. Adică lucruri neplăcute pentru bucureșteni. Trebuie să impunem o taxă mai mare pentru transportul cu mașina, taxe locale mai mari pentru proprietatea mașinii, taxe locale mai mari pentru parcări, pur și simplu trebuie să sufocăm „ownership-ul” mașinilor. Asta este cea mai dureroasă, drastică dar realistă soluție pe care au aplicat-o toate celelalte orașe pe care atunci când le vizităm ne entuziasmăm că nu sunt mașini. Normal că nu sunt mașini, parcarea este 1000 de euro pe lună, sau cât o fi, în centrul Parisului, și ca să ai o mașină în Paris, te costă de te îndoaie. Nu merită”, spune Lucian Mîndruță.

Jurnalistul este tranșant când vine vorba de cine ar trebui să își asume responsabilitatea pentru valorile foarte mari de trafic și poluare din Capitală.

„Problema sunt bucureștenii, nu autoritățile. Comportamentul și stilul de viață al lor ne conduc la Bucureștiul de azi. Dacă noi ne schimbăm stilul de viață și vom merge cu mijloacele de transport în comun, sau individual (trotinetă, bicicletă), da, se va micșora traficul. Altfel, nu există o soluție. Aceste mașini sunt o prelungire a ego-ului, oamenii nu au educație, dar au nevoie să fie valorizați de cei din jur. Apoi, pentru biciclete nu e neapărat nevoie de piste, poți să mergi și pe marginea drumului, dacă vrei. Eu nu sunt pentru piste acum, pentru că nu suntem încă destui bicicliști. Când o să fim destui, o să se creeze pistele în mod natural, că nu vor mai fi mașini și o să fim noi mai mulți bicicliști. Dacă facem acum piste, oamenii ne vor urî. O să spună că am făcut piste pentru câțiva inși. Primele nu au fost pistele, ci bicicliștii”, a precizat Lucian Mîndruță, la „Puterea Știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *