Skip to content
Politică

Lucian Romaşcanu: Acum se vede cine are majoritatea în Parlament și cine are interese meschine

PS News

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, s-a declarat convins de faptul că Guvernul Orban e cel mai slab și corupt guvern al Romaniei din ultimii 30 de ani și că ar fi trebuit să plece astăzi, în urma moțiunii de cenzură.

Din păcate, acțiuni la limita legii și peste, împreună cu caractere fluctuante au decis altfel…„, a scrie social-democratul într-un mesaj postat pe Facebook. Purtătorul de cuvânt al PSD a subliniat că moţiunea nu a picat, ci nu s-a votat fiindcă nu a fost cvorum. „E o nuanţă importantă„, a mai spus el.

PSD a avut toți parlamentarii prezenți (mai puțin 5), alții au decis să nu fie în sală. Nu a fost cvorum de ședință, deci nu s-a putut vota ordinea de zi. Moțiunea nu a picat, nu s-a votat, e o nuanță importantă totuși.

Am făcut tot ce a ținut de noi să scăpăm țara de incompetenți și hoți. Acum se vede cine are majoritatea în Parlament și cine are interese meschine, pe termen scurt, în detrimentul binelui țării.

Nu s-a putut acum, se va putea curând. Votul românilor va face din PNL-ul eșuat, istorie. Alegătorii și simpatizanții PSD nu trebuie să fie dezamăgiți, lupta politică are și asemenea rezultate. Lupta noastră va continua iar oamenii vor avea iar un guvern care îi va pune pe primul loc„, a mai adăugat Romaşcanu.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD pentru a dărâma Guvernul Orban nu a fost votată luni de Parlament pentru că nu a existat cvorum. La şedinţă au fost prezenţi doar 226 de parlamentari, în condiţiile în care era necesară prezenţa a 233. Grupurile parlamentare ale USR şi PNL au părăsit sala, în vreme ce reprezentanţii UDMR au anunţat că se vor abţine de la vot în cazul în care se va întruni cvorumul. Parlamentarii PMP anunţaseră deja că nu votează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *