Skip to content
Politică

Lucian Romașcanu, despre discuțiile liderilor PSD cu George Simion: Nu există intenții de alianțe cu AUR

PS News

Senatorul PSD Lucian Romașcanu a declarat duminică, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că social-democrații nu au vreo intenție de a face o alianță cu AUR. Precizările social-democratului vin în contextul întâlnirii pe care președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu, a avut-o cu co-președintele AUR, George Simion.

Romașcanu: Nu vom susține niciun fel de guvern al PNL

Totodată, senatorul social-democrat a precizat că din punctul de vedere al formațiunii din care face parte, ”un guvern de uniune națională cred că ar fi singurul legitim” în acest moment.

„Declarațiile PSD sunt ferme. Nu vom susține niciun fel de guvern al PNL, dar un guvern de uniune națională cred că ar fi singurul legitim într-o perioadă de asemenea criză sanitară și economică, în contextul în care perioada are nevoie de toate resursele, și umane, și politice încât să trecem peste acest hop”, a mai spus Lucian Romașcanu.

Despre un astfel de guvern a vorbit duminică seară și liderul PSD, Marcel Ciolacu, care a precizat că o altă variantă luată în calcul de social-democrați este cea a unui cabinet minoritar. În oricare dintre situații, PSD-iștii își doresc ca ei să dea viitorul premier, în persoana lui Alexandru Rafila.

Referindu-se și la discuțiile dintre Vasile Dâncu și George Simion, Marcel Ciolacu a precizat că social-democratul nu a avut un mandat de la partid pentru a negocia ceva cu liderul AUR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *