Skip to content
Politică

Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: Guvernul PNL manipulează și ascunde adevărul despre cifrele pandemiei de coronavirus

psnews.ro

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, susține că Executivul manipulează și ascunde adevărul despre cifrele pandemiei de coronavirus. El arată că PNL deține monopolul asupra tuturor datelor oficiale și blochează orice tentativă de a afla rezultate și din alte surse.

Conferință de presă susținută de Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, și Victor Negrescu, europarlamentar PSD, la sediul #PSD

Publicată de Partidul Social Democrat pe Duminică, 21 iunie 2020

Guvernul PNL manipulează și ascunde adevărul despre cifrele pandemiei de coronavirus. Guvernul are monopolul informațiilor oficiale și refuză cu îndârjire să lase să vină date și din alte surse, cel puțin la fel de credibile. Primăria Capitalei a încercat de 2 ori o testare în masă, dar de două ori Guvernul a blocat procesul. 

Am cerut de mai multe ori să ni se spună numărul persoanelor infectate. Nu ni s-au pus la dispoziție datele. Ni se dau doar numărul de teste și nu numărul oamenilor care sunt infectați. Amenință sau elimină din structura de decizie pe toți cei care îndrăznesc să spună altceva decât varianta oficială (…) Doctorul Streinu Cercel este cel mai elocvent exemplu. Manipulează datele, falsifică sau măsluiesc prin omisiune datele din județele țării.

Guvernul testează doar în funcție de interesul politic, nu în funcție de nevoile sanitare. La început, când intrau oameni în țară se testa extrem de puțin, iar acum când Guvernul dorește prelungirea stării de alertă, se testează mai mult.”, a spus Lucian Romașcanu.

În context, PSD cataloghează drept „o bătaie de joc la adresa legii” şi un „abuz imens” decizia Guvernului de a nu solicita un vot în Parlament pentru prelungirea stării de alertă, susţinând că această decizie va avea două consecinţe majore.

Prima este, conform senatorului PSD Lucian Romaşcanu, aceea că „Guvernul Orban s-a ales cu o moţiune de cenzură care îi va fi fatală”, a doua consecinţă fiind aceea că  guvernul PNL a instaurat „starea de haos” în România. Social-democraţii somează guvernul să ceară votul Parlamentului pentru orice decizie privind prelungirea stării de alertă.

De ce credem noi că se întâmplă toate aceste manipulări şi ascunderi ale adevărului? Pentru că firmele prietene au făcut stocuri de măşti de protecţie pentru două stări de alertă, probabil, nu? Sau pentru că ştiu că după starea de alertă urmează o moţiune de cenzură care a duce la căderea Guvernului sau pentru că au luat decizii disproporţionate, în starea de urgenţă, care au dus la prăbuşirea economiei. (…) Şi, nu în ultimul rând, ca să justifice deciziile din pandemie, inclusiv tunurile financiare ori numirile clientelare, guvernul PNL având nevoie să arate că lucrurile sunt mai grave decât sunt în realitate pentru a continua aceste acţiuni ” a mai afirmat Lucian Romaşcanu.

Reprezentantul PSD acuză totodată că guvernanţii au folosit pandemia „pentru a-şi atinge propriile scopuri şi pentru a satisface nevoile clienţilor PNL”, susţinând din nou că „Guvernul PNL ascunde sau manipulează adevărul legat de pandemia cu COVID, insistent şi cu premeditare”.  „Vom aduce amendamente la Legea 55 astfel încât prelungirea stării de alertă să nu se mai poată face fără acordul Parlamentului” a anunţat Lucian Romaşcanu.

PSD le cere românilor să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-Cov-2. „Indiferent de minciunile şi manipulările pe care PNL le aduce în spaţiul public solicităm românilor să continue portul măştii în spaţiul public să continue măsurile de distanţare pentru a proteja pe ei şi pe cei dragi” a mai declarat oficialul social-democrat, potrivit News.ro.

Nu în ultimul rând, PSD acuză autorităţile că „testează în funcţie de interesul politic şi nu de necesităţi” subliniind că adevărul e că doar 6,9% din cele peste 2600 de locuri de terapie intensivă erau ocupate în această lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *