Skip to content
Politică

Lucrarea de doctorat a ministrului Bode va fi disponibilă publicului în procedură de urgență: Directorul Bibliotecii Naționale a dispus prelucrarea cu prioritate a cărții

Inquam Photos / Octav Ganea

Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale, a publicat un nou mesaj, luni, pe pagina sa de Facebook. Cioroianu susține că lucrarea ministrului Lucian Bode este la Biblioteca Națională a României și „n-a fost nici o clipă secretizată, ci doar pe fluxul normal de prelucrare a datelor”.

„Dată fiind polemica lansată (fără voia sau implicarea #BNaR) am dispus, în mod excepțional, prelucrarea cu prioritate a acestei cărți, din care un exemplar va fi, din zilele următoare, la dispoziția publicului. In mod normal, potrivit fluxului de lucru, cartea ar fi fost prelucrată în următoarele 6-8 săptămâni”, a adăugat directorul Bibliotecii Naționale.

„În foto 4, scrisoarea-tip primită de dna Emilia Șercan de la BNaR, în numele meu (nu e semnătura mea, ci a celui/celei care în acea zi s-a ocupat de corespondența de gen). Repet: este o scrisoare-tip, care spunea adevărul – cartea era la BNaR, în curs de prelucrare”, a mai ținut să precizeze Adrian Cioroianu.

Redăm mai jos, integral, postarea lui Adrian Cioroianu:

„Pentru toți cei interesați – inclusiv dna Emilia Sercan

Cartea ministrului L. Bode este la #Biblioteca #Națională a #României, n-a fost nici o clipă secretizată, ci doar pe fluxul normal de prelucrare a datelor (foto 1-3).

Dată fiind polemica lansată (fără voia sau implicarea #BNaR) am dispus, în mod excepțional, prelucrarea cu prioritate a acestei cărți, din care un exemplar va fi, din zilele următoare, la dispoziția publicului. In mod normal, potrivit fluxului de lucru, cartea ar fi fost prelucrată în următoarele 6-8 săptămâni.

In privința valorii sau originalității cărții, autorul și contestatarii săi pot discuta pe mai departe, dar rog să se rețină că BNaR e doar păstrătoarea cărților și nu are nici o atribuție de verificare, validare sau control a cărților depuse.

Cartea aceasta, printre alte titluri, a fost trimisă la BNaR la inceputul anului 2022 de către editura care le-a publicat. Din cele 7 exemplare, 4 vor pleca, după prelucrare, la Biblioteca Academiei din București, la BCU Cluj, BCU Iași, și BCU Timișoara. Cele 3 exemplare rămase la BNaR, din orice carte, se împart astfel: un exemplar intra in Depozitul legal intangibil, un exemplar este disponibil la raft, un exemplar este destinat schimbului cu alte biblioteci.

În fiecare lună, la BNaR ajung (repet: lunar) între 1800 – 2500 de titluri, fiecare în câte 7 exemplare, plus câteva sute de cursuri, plus cca 2000 – 2500 de periodice. Este de la sine înțeles că prelucrarea lor și transportul în țară sunt foarte cronofage.

În foto 4, scrisoarea-tip primită de dna Emilia Șercan de la BNaR, în numele meu (nu e semnătura mea, ci a celui/celei care în acea zi s-a ocupat de corespondența de gen). Repet: este o scrisoare-tip, care spunea adevărul – cartea era la BNaR, în curs de prelucrare.

Prezumțiile, aluziile, ironiile etc. din diverse postări ale dnei Șercan (referitoare la BNaR) nu-i fac cinste, ba chiar coboară în ridicol un demers al d.sale pe care eu l-am crezut serios”.

CITIȚI ȘI: Adrian Cioroianu, mesaj public pentru Emilia Șercan: „Vă provoc la o dezbatere! Să nu mai comentăm unul în lipsa celuilalt!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *