Skip to content
Politică

Lucrări cu viteza melcului la o autostradă, după 2 ani de la semnarea contractelor (VIDEO)

ziarulclujean.ro

Citiți în cele ce urmează ce autostradă se confruntă cu lucrări efectuate cu viteza melcului, după 2 ani de la semnarea contractelor.

O noua filmare aeriana realizata cu drona ce surpinde avansul slab al lucrarilor pe traseul autostrazii A3 Campia Turzii – Ogra – Targu Mures a fost publicata de catre Asociatia Pro Infrastructura. Din cei 55 de km ai autostrazii, pe doar circa 10 km se lucreaza, asta desi contractele pentru patru din cele cinci loturi au fost semnate in urma cu doi ani, informează Hotnews.

„Pe autostrada A3, sectorul Campia Turzii – Targu Mures, se lucreaza abia pe circa 10 km din totalul de 55 km. CNAIR si MInisterul Transporturilor nu au gasit inca solutii pentru a emite antreprenorilor Autorizatia de Construire, desi au trecut mai bine de 2 ani de la semnarea contractelor de executie (mai exact februarie 2015)!

Motivul invocat de catre autoritati pentru acest blocaj este faptul ca lipseste o revizuire a Acordului de Mediu. In contradictie insa, surse din domeniu, inclusiv din CNAIR, ne spun ca ar fi posibila emiterea autorizatiilor de construire pe acordul de mediu existent, intrucat nu exista modificari majore fata de proiectul initial. Avem chiar si un precedent in acest sens, respectiv sectiunea Gilau-Nadasel a aceleiasi autostrazi”, se arata intr-o postare pe Facebook a Asociatiei Pro Infrestructura (API).

Filmarea surprinde zona nodului Iernut (Lot 2 Iernut – Chetani, constructor: Astaldi), lotul 1 Ogra – Iernut construit de Geiger si Lotul 2 Ogra – Un gheni (aeroport Targu Mures).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *