Lucrări la Podul Prieteniei: Cum se circulă, cât timp se așteaptă

Podul Prieteniei
Sursa foto: Wikipedia

Potrivit Poliţiei de frontieră, timpul de aşteptare la ieşirea din România pentru camioane, prin punctul de trecere Giugiu, a ajuns la 240 de minute după ce, pe timpul nopţii de luni spre marţi, între orele 22,00-02,00 traficul a fost oprit în totalitate, iar ziua, traficul se desfăşoară pe o singură bandă ca urmare a unor lucrări de reparaţii pe partea bulgară a Podului Prieteniei.

Pe sensul de intrare în ţară timpul de aşteptare pentru camioane este de 30 de minute, iar pentru autoturisme de 30 de minute atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din România.

Autorităţile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact Giurgiu, că în perioada 28-31 august vor fi demarate lucrări de reparaţii pe partea bulgară a podului peste fluviul Dunărea dintre Ruse şi Giurgiu-Podul Prieteniei, aspect ce necesită introducerea unor măsuri temporare de reducere a traficului pe pod.

Astfel, în perioada respectivă, pe timpul zilei traficul pe Podul Prieteniei se va desfăşura cu dificultate, pe o singură bandă în zona unde se derulează reparaţii, iar pe timpul nopţii, între orele 22,00-02,00, traficul pe pod va fi restricţionat în totalitate.

În aceste condiţii, ITPF Giurgiu recomandă persoanelor care intenţionează, în perioada imediat următoare, să ajungă în Bulgaria să evite PTF Giurgiu şi să tranziteze frontiera prin celelalte puncte de frontieră deschise în regim internaţional cu ţara vecină.

La graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale încă zece puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel, pe raza judeţului Constanţa funcţionează PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipniţa, PTF Dobromir, în judeţul Călăraşi, trecerea cu bacul de la PTF Călăraşi.

Pe raza judeţului Teleorman, trecerile cu bacul de la PTF Turnu Măgurele şi PTF Zimnicea şi pe raza judeţului Dolj, PTF Calafat şi trecerea cu bacul de la PTF Bechet.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL