Lucrările publice efectuate de municipalitate, afișate pe site-ul Primăriei Capitalei

Sursa foto: Nicusr Dan

Bucureştenii pot consulta pe site-ul Primăriei Capitalei proiectele pe care municipalitatea le are în derulare, a anunțat vineri primarul Nicușor Dan. La momentul actual, Primăria Generală are în diverse stadii de execuție 54 de proiecte de lucrări publice, cele mai multe aparținând Apa Nova.

Pagina conţine informaţii despre: titular, autorizaţia de construire, termenul de valabilitate al acesteia, arterele afectate, durata de execuţie, data la care a început lucrarea.

„Începând de astăzi, pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti, la secţiunea ‘Proiecte în execuţie’, bucureştenii pot consulta proiectele pe care municipalitatea le are în derulare în domenii diverse precum: termoficare, urbanism, infrastructură, reţeaua de apă. Stadiul lucrărilor şi al şantierelor va fi actualizat periodic”, scrie primarul Nicuşor Dan, pe Facebook.

Pe site figurează în prezent 54 de proiecte. Cel mai vechi dintre acestea este Penetraţie Prelungirea Ghencea-Domneşti de la str. Braşov până la str. Mărăcineni şi Supralărgire Bulevardul Ghencea între str. Braşov şi terminal tramvai 41. Lucrarea a început în noiembrie 2019. Cel mai recent proiect vizează reabilitarea reţelei de termoficare ce subtraversează Bd. 1 Mai. Proiectul Companiei Municipale Termoenergetica a început pe data de 2 mai.

Apa Nova, cele mai multe proiecte

Apa Nova are cel mai mare număr de proiecte (32). Acestea vizează redimensionarea reţelei publice de apă şi canalizare, extinderea sau înlocuirea reţelei de distribuţie, reabilitarea sistemului de colectare şi evacuare ape meteorice de pe suprafaţa pasajelor Unirii şi Victoriei. Administraţia Străzilor are în derulare două proiecte privind lucrări de semaforizare a unor intersecţii.

Un număr de 11 proiecte vizează reabilitarea sistemului de termoficare. Pe site mai figurează: proiectul Pasajului de la Doamna Ghica; implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului Bucureşti (Tronson 1 Ramura 1: Piaţa Victoriei – bd. Aviatorilor – bd. Beijing – str Nicolae Caramfil – Şos Pipera. Ramura 2: bd C. Prezan – Şos Kiseleff – Piaţa Presei Libere); finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa – etapa II; străpungere Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu etapa II, intersecţie Calea Vitan – Bârzeşti.

Autor

  • Oana Voicu

    Oana Voicu, redactor PS News. Cu o experiență de 5 ani în presa online, a terminat Facultatea de Jurnalism și Știintele Comunicării.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: