Skip to content
Politică

Prezidențiabilii spun lucruri trăznite. Lucruri mai puţin ştiute despre România, de la un aspirant pentru fotoliul de la Cotroceni

Într-un interviu acordat Agerpres, candidatul la Preşedinţie (pentru a cincea oară) Corneliu Vadim Tudor a făcut o serie de declaraţii inedite despre sine şi despre România. Mai jos, prezentăm câteva dintre sale cele mai ieşite din comun afirmaţii ale candidatului PRM.

Prima „dezvăluire” a lui Corneliu Vadim Tudor se referă la falsificarea constantă a rezultatului alegerilor din România:

Întotdeauna, din 1996 a ieșit președinte cel care, în realitate, a pierdut alegerile. În 1996 ieșise tot Iliescu, dar a fost declarat de stăpânirea americană Emil Constantinescu. În 2000, ieșisem eu președinte, însă a fost declarat, probabil, în compensație, Ion Iliescu. În 2004 câștigase Adrian Năstase, a fost declarat Traian Băsescu. În 2009 câștigase Mircea Geoană, și cu sprijinul dezinteresat al voturilor PRM, dar a fost declarat câștigător tot Traian Băsescu care, am aflat nu de mult timp, este agent american. El a fost recrutat în 1998 pe când era ministrul Transporturilor.”

O altă declaraţie controversată este cea legată de statutul minorităţilor din România în Constituţie:

„Eu cred că ar trebui să se prevadă că toți cetățenii României sunt de naționalitate română.”

Totodată, preşedintele PRM l-a acuzat pe premierul Victor Ponta de un nou plagiat şi a confirmat calitatea acestuia de fost ofiţer acoperit:

Ponta e de doi ani și jumătate în fruntea Executivului. Spune: ”Suntem mândri că suntem români”. E o carte de-a mea publicată în 1986 la Editura Sport-Turism Mândria de a fi român. Ar trebui să-mi dea drepturi de autor, fiindcă mă plagiază.

Cât despre corupția lui Ponta nici nu are sens să mai vorbesc. El a fost deconspirat, pe bună dreptate, de Traian Băsescu, ca spion, pentru că ofițer acoperit SIE înseamnă spion. În America, în Italia, în țări NATO. Acum se duce, revine, ca Putin, dar nu are anvergura lui Putin, vrea să revină ca șef de stat. E nerușinarea cam prea mare pentru el.”

Prezidenţiabilul PRM şochează şi în legătură cu mărturisirile pe care i le fac cetăţenii:

„Pe toate meridianele europene românii mi-au spus: Veniți odată la Putere, să revenim în țară. Ne e dor de copii. Ard copiii de vii. Unii se sinucid.”

De asemenea, Corneliu Vadim Tudor este singurul candidat care dezvăluie „resurse secrete ale României”:

 „Eu o spun de ani de zile. Nu s-au terminat rezervele de hidrocarburi pe Valea Prahovei, pentru că e vorba de fundul Mării Sarmatice, de putrezirea atâtor și atâtor vegetații în sute și sute de mii de ani. Problema e de foraj, nu le mai găsești la 5.000 de metri, ci la 15.000 de metri.”

Vadim avanseză totodată şi cifre din sondaje cel puţin surprinzătoare:

„Am 18% într-un sondaj publicat de Intact Antena 3 pe 8 octombrie, pe un eșantion de 75.000 de oameni. Eram pe locul 3. Probabil am crescut între timp. Dar Băsescu a dat ordin Serviciilor Secrete: nu mai are voie nimeni să vorbească cu nimeni. El e disperat că Elena Udrea nu depășește 3%.”

Întrebat dacă este pregătită România să aibă o femeie președinte, Corneliu Vadim Tudor a răspuns:

„Nu, n-are cum. Noi, ca și italienii și spaniolii, suntem un popor de macho, de bărbați care au altă viziune asupra vieții și asupra politicii. Care e femeia? Nici măcar pe Angela Merkel n-ar vota-o românii, darmite pe Monica Macovei sau pe Elena Udrea!”.

Tot pe acest subiect, preşedintele PRM descrie savuros cum văd românii implicarea femeilor în politică:

„De la Elena Lupescu până la Elena Ceaușescu, românii nu prea au înghițit implicarea abuzivă a femeilor. Fraza omului simplu e tipică: Stai muiere la cratiță! Lasă politica pe seama bărbaților.”

Pe final, Vadim a vorbit despre marea sa pasiune: câinii.

„Primesc mai rar ziariști la domiciliu, pentru că, având 30 de câini, e hărmălaie mare.”

„Iubesc cu pasiune câinii, îi salvez, îi hrănesc, îi vaccinez. Dar eu iubesc și cea mai umilă furnică. Atunci când văd în cadă o gâză, o furnică sau chiar un păianjen îi iau cu o hârtie și îi arunc pe fereastră. De ce? Pentru că nu vreau să intre moartea în casa mea.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *