Skip to content
Politică

Ludovic Orban acuză administrația Capitalei: Gardurile pentru delimitarea liniilor de tramvai, o bătaie de joc la adresa oricărui plan de circulaţie şi de trafic

Ludovic Orban a apreciat că gardurile care delimitează ampriza liniei de tramvai, realizate în ultima perioadă în Bucureşti, trebuie date jos, deoarece reprezintă „o bătaie de joc la adresa oricărui plan de circulaţie şi de trafic” pentru Capitală, transmite Agerpres.

„În Bucureşti s-au dat vouchere pentru biciclete, fără să se facă piste pentru biciclete. În Bucureşti mobilitatea urbană, transportul alternativ bat pasul pe loc, deşi există strategii, au existat resurse pentru aceste programe şi proiecte care sunt fundamentale. Ca să ieşi cu bicicleta în Bucureşti, trebuie să recunoaştem, e o adevărată aventură. Ca să îţi permiţi să te deplasezi cu alte mijloace de transport este o adevărată aventură. Promisiunea benzilor dedicate pentru transportul public şi pentru transportul alternativ a rămas pe hârtie. În loc să apară aceste benzi dedicate pe marile bulevarde, au apărut gardurile care delimitează zona de circulaţie pentru mijloace auto de tramvaie, care nu au făcut altceva decât să încurce şi mai rău circulaţia în Bucureşti. Vă spun de acum: trebuie să dăm jos aceste garduri, care au fost o bătaie de joc la adresa oricărui plan de circulaţie şi de trafic pentru Bucureşti”, a spus el, în cadrul conferinţei de alegeri a PNL Bucureşti.

Liderul liberal s-a arătat nedumerit de faptul că administraţia Capitalei şi cea a Sectorului 1 intenţionează să construiască spitale, în condiţiile în care unităţile spitaliceşti actuale sunt subfinanţate, iar standardele privind managementul „scad continuu”.

„Avem nevoie de servicii de sănătate de maximă calitate. În Bucureşti toată lumea construieşte spitale. Administraţia Bucureştiului vrea spital metropolitan. În curând o să ajungă la spital metropolitan cu zece mii de paturi, ca să aibă ce să promită şi ce să mintă. Sectorul 1 – iarăşi, construieşte spital. De ce construieşte Sectorul 1 spital, sincer, nu înţeleg. Toate, în schimb, sunt proiecte pe hârtie. În timpul acesta unităţile spitaliceşti sunt subfinanţate. Standardele privitoare la managementul în unităţile spitaliceşti care ţin de Primăria Capitalei scad continuu. Calitatea serviciilor medicale furnizate în aceste unităţi spitaliceşti, de asemenea, scade continuu. Nu s-a făcut aproape nimic, decât cârpeli”, a mai spus Orban.

El a subliniat că o administraţie liberală a Capitalei, în parteneriat cu Guvernul, va trebui să realizeze proiecte precum Centura Verde a Capitalei şi Autostrada de Centură, menţionând că aceasta trebuie lărgită la patru benzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *