Skip to content
Politică

Ludovic Orban anunță suplimentarea locurilor la Terapie Intensivă. Câte locuri va avea în plus România

Ludovic Orban Inquam Photos / George Calin

Marți, premierul Ludovic Orban a anunțat suplimentarea locurilor la Terapie Intensivă. Astfel România va avea în plus 20 de locuri la ATI.

„Am avut o scurtă ședință cu conducerea Ministerului Sănătății. Am abordat cele două teme extrem de importante care trebuie duse la îndeplinire de Ministerul Sănătății. În primul rând am discutat despre capacitatea de tratare în secțiile de ATI. Am analizat posibilele soluții, obiectivul nostru e ca în termen de o săptămână să creștem cu peste 200 de locuri în secțiile de la ATI. De asemenea, ca pregătirea noilor secții de ATI să fie extrem de riguroasă, toate sistemele să fie funcționale, instalațiile să funcționeze corect. Am evaluat spitalele, în cursul zilei de mâine-poimâine, va fi emis ordinul de ministru (…)

Al doilea subiect – îl cunoașteți, l-am discutat încă de duminică – este cel legat de derularea verificărilor făcute de echipele comune DSP și Inspectorate pentru Situații de Urgență, de asemenea cu sprijinul tehnic al ISCIR și CNCIR, pentru a verifica conformitatea cu reglementările a funcționării instalațiilor de alimentare cu oxigen, instalațiilor de alimentare cu vacuum, cu aer comprimat, și de asemenea situația alimentării cu oxigen, pentru că și aici ne confruntăm cu o creștere dramatică a cantității de oxigen consumate și spitalele trebuie să facă toate eforturile pentru a avea întreaga cantitate de oxigen necesară pentru tratarea pacienților”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a făcut, marți, o vizită la Ministerul Sănătăţii, la finalul discuţiei pe care a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. La şedinţa de evaluare a pandemiei au participat mai mulţi miniştri, dar şi specialişti din sistemul medical.

CITIȚI ȘI: Premierul Ludovic Orban, într-o vizită la Ministerul Sănătăţii, după discuţia cu şeful statului pe tema măsurilor de limitare a pandemiei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *