Skip to content
Politică

Ludovic Orban, atac dur la Dragnea în urma ceremoniei de la Ateneu: A fost o gafă monumentală că l-a lăsat pe Iordache să vorbească!

Ceremonia prin care România a preluat oficial președinția Consiliului Uniunii Europene a avut loc joi, 10 ianuarie, la Ateneul Român. În cadrul acesteia au ținut discursuri oficiali europeni precum președintele Consiliului European, Donald Tusk, printr-o memorabilă cuvântare în limba română, președintele Comisiei Europene, Jean-Cleaude Juncker, dar și politicienii români printre care s-au aflat președintele României, Klaus Iohannis, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, Florin Iordache care a fost înlocuitorul lui Liviu Dragnea care nu a catadicsit să participe fiind în vacanță cu Irina, și premierul României, Viorica Dăncilă.

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura vineri cu președintele PNL, Ludovic Orban. Concret, întrebat ce denotă discursul oficialilor europeni, liderul liberalilor a scos în evidență vocația lor europeană și modul în care înțeleg să facă politică.

Faptul că înalții reprezentanți ai Uniunii Europene au arătat în discursul lor preocuparea pentru viitorul Europei, aspecte ce țin de specificul cultural românesc, lucruri importante despre România denotă vocația lor europeană și modul în care înțeleg să facă politică, a spus președintele PNL.

Totodată, chestionat ce conzluzii putem trage privitor la discursurile lui Donald Tusk, Klaus Iohannis și Florin Iordache, Ludovic Orban a lansat un atac dur la adresa lui Liviu Dragnea pentru că a lipsit și l-a lăsat pe Florin Iordache să țină un discurs care nu a avut nicio treabă cu realitatea. În ceea ce îl privește pe președintele României, liderul PNL a subliniat că Iohannis a avut singurul discurs dintre români care s-a ridicat la nivelul importanței evenimentului.

În ceea ce privește cuvântarea lui Donald Tusk, Ludovic Orban a reliefat că a fost cel mai frumos discurs al unui oficial european pe care l-a auzit vreodată reușind să îmbine elemente ce țin de cultura românească cu o limbă română mai mult decât coerentă ceea ce arată respectul față de poporul român.

„În primul rând este o rușine faptul că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a preferat să se ducă cu fătuca lui, Dumnezeu știe pe unde umblă, și că a ignorat deliberat acest eveniment foarte important. A arătat încă o dată că nu are nicio legătură cu Uniunea Europeană, cu valorile europene, cu democrația liberală care stă la baza UE și că nu îi pasă deloc de modul în care România se poziționează în interiorul Uniunii. Să îl trimiți pe Iordache, inițiatorul OUG 13, șeful Comisiei care a forțat adoptarea unor modificări antieuropene la legile justiției, să vorbească la un asemenea eveniment mi s-a părut o gafă monumentală, iar discursul nu a avut nicio legătură cu realitatea. 

Domnul Iohannis a avut un discurs european în care, în mod evident, a arătat preocupările pentru viitorul Europei, pentru modalitatea în care România președinția Consiliului Uniunii Europene. A fost singurul discurs românesc care s-a ridicat la nivelul importanței evenimentului

Donald Tusk a ținut cel mai frumos discurs al unui politician european pe care l-am auzit vreodată. A fost un discurs adresat românilor în care s-a arătat respectul față de poporul nostru, efortul pe care l-a făcut pentru a cunoaște România, istoria țării noastre, branduri, personalități culturale, iar faptul că a vorbit și a pregătit întreg discursul în limba română a arătat clasă”, a declarat Ludovic Orban în exclusivitate pentru PSNews.ro.

1 comentariu la “Ludovic Orban, atac dur la Dragnea în urma ceremoniei de la Ateneu: A fost o gafă monumentală că l-a lăsat pe Iordache să vorbească!

  1. tovarasul presedinte a avut un discurs neeuropean si plictisitor. Ba chair a avut un accent mai prost decat dl Tusk. Esti sigur bey orbane ca nu ai incurcat iar discursurile? Ca tie ti se intampla des

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *