Skip to content
Politică

Ludovic Orban atrage atenția: Toți judecătorii din BEC au votat împotriva USR-PLUS

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, atrage atenţia că toate judecătoarele din Biroul Electoral Central au votat împotriva înscrierii Alianţei USR-PLUS şi spune că, având în vedere acest lucru, reprezentanţii alianţei trebuie să aibă actele în regulă când vor merge în instanţă. 

Ludovic Orban a precizat, joi seara, la TVR 1, că el l-a mandat pe reprezentantul PNL în BEC să voteze în favoarea înscrierii în alegeri a Alianţei 2020 USR-PLUS, însă cele cinci judecătoare care sunt în BEC au votat împotrivă.

Liderul PNL a mai spus că, în opinia sa, nu victimizarea este soluţia.

„Ei trebuie să-şi pună în regulă actele, să le prezinte Înaltei Curţi, pentru că cei care au decis au fost magistraţi“, a subliniat Ludovic Orban.

Înscrierea alianţei electorale Alianţa 2020 USR – PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsă de Biroul Electoral Central. Liderul PLUS Dacian Cioloş a afirmat că este o insultă la adresa electoratului şi un act nedemocratic total şi a avertizat că cele două partide vor face demersurile necesare şi vor protesta „până când acest act nedemocratic şi ilegal va fi îndreptat”.

Potrivit deciziei BEC, în Registrul partidelor politice figurează că Nicuşor Dan este preşedintele USR, iar Raluca Daneş este preşedintele PLUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *