Skip to content
Politică

Ludovic Orban, către PSD-ALDE: ”Din incompetența voastră, anul 2019 începe cum nu se poate mai prost pentru români”

Președintele PNL Ludovic Orban începe anul 2019 cu critici grave la adresa coaliției de guvernare PSD-ALDE. Într-o scrisoare deschisă adresată lui Liviu Dragnea, Vioricăi Dăncilă și lui Călin Popescu Tăriceanu, liderul liberalilor critică faptul că nu a fost adoptat bugetul pe 2019:

Din incompetența voastră, anul 2019 începe cum nu se poate mai prost pentru români. Activitatea principalelor instituții ale statului și a autorităților locale este afectată negativ de absența bugetului de stat. Ați călcat în picioare obligația legală de a înainta Parlamentului proiectul legii bugetului de stat și a bugetului de asigurări sociale până la data de 15 noiembrie 2018. Este inadmisibil ca România să înceapă anul 2019 fără un buget aprobat, fără o prognoză clară de venituri și cheltuieli bugetare și fără o bază legală care să fundamenteze cheltuirea banilor publici. Ca urmare a acestui fapt principala lovitură o resimt companiile care nu știu la ce noi taxe și impozite să se mai aștepte care pot apărea în proiectul legii bugetului de stat pentru 2019 și nu-și pot construi planurile de afaceri pentru acest an. 

Orban mai critică, de asemenea, și măsurile pe plan economic care au afectat și vor afecta inclusiv pensionarii care nu vor mai beneficia creșterea pensiilor:

Iresponsabilitatea voastră lovește la început de an în pensionarii care nu vor mai beneficia de creșterea pensiilor cu 9% conform legii în vigoare începând cu luna ianuarie și în angajații din sectorul public care nu știu dacă există bani pentru plata salariilor până la sfârșitul anului și care riscă să fie dați afară dacă nu veți fi în stare să asigurați resursele bugetare necesare. 

În încheiere, Ludovic Orban somează guvernul să lanseze cât mai curând o dezbatere publică cu privire la bugetul pe anul 2019:

În consecință, vă adresez această somație publică să lansați imediat în dezbatere publică proiectul legii bugetului de stat și al bugetului asigurărilor sociale de stat, să le adoptați în prima ședință de Guvern și să convocați Parlamentul în sesiune extraordinară, începând cu 14 ianuarie, pentru dezbaterea și aprobarea bugetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *