Skip to content
Alegeri Europarlamentare 2019 Politică

Ludovic Orban crede că euroscepticismul trebuie diminuat: PNL se bate pentru destinul european al României

Partidul Naţional Liberal se bate pentru destinul european al României la alegerile europarlamentare, afirmă preşedintele PNL, Ludovic Orban, care consideră că trebuie diminuate forţele politice care manifestă tendinţe eurosceptice.

Sunt multe forţe politice apărute, multe de curând, care pescuiesc în ape tulburi, care apelează la populism, care manifestă tendinţe eurosceptice şi aceste forţe trebuie diminuate cât mai mult. În Parlamentul European este o bătălie pentru ca forţele proeuropene să fie cât mai puternic reprezentate, această bătălie se dă şi în România, pentru că în timp ce PNL se bate pentru destinul european al României, pentru ca România să aibă un număr cât mai mare de avantaje din apartenenţa la nivelul UE, ultimele discursuri ale lui Dragnea arată din ce în ce mai clar că vrea să scoată România din Uniunea Europeană sau să o marginalizeze într-un asemenea hal încât românii să nu mai beneficieze de avantajele prezenţei în UE„, declară Orban, într-un interviu acordat Agerpres.

Preşedintele PNL mai subliniază că România are nevoie de o reprezentare de calitate în Parlamentul European, susţinând că un vot pentru actualele formaţiuni aflate la guvernare ar aduce deservicii ţării.

El mai vorbeşte în interviu şi despre moţiunea de cenzură care va fi depusă de PNL după alegerile europarlamentare, afirmând că se bazează în acest demers pe susţinerea parlamentarilor care „nu mai acceptă la nesfârşit să fie puşi în aceeaşi oală cu Dragnea şi cu Tăriceanu”.

Puteți citi interviul integral aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *