Skip to content
Politică

Ludovic Orban dă cu pumnul în masă pe legea pensiilor speciale: „Dacă votaţi această lege, veţi da dovadă…”

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban dă cu pumnul în masă în legătură cu legea pensiilor speciale, adresând un îndemn tranşant către colegii lui din Parlament.

„Dacă votaţi această lege, veţi da o probă de egoism, de lipsă de sensibilitate faţă de oamenii care ne-au trimis aici nu să ne rezolvăm problemele personale, ci să rezolvăm problemele lor”, le-a spus Orban parlamentarilor.

Precizând că nu este un populist, liberalul a recunoscut că demnitarii şi ceilalţi funcţionari publici din România se numără printre cel mai prost plătiţi din Uniunea Europeană (în raport cu salariul mediu sau minim pe economie), dar a îndemnat aleşii să nu voteze actualul proiect al pensiilor speciale, din cauza lipsei de transparenţă.

„Peste 90% dintre pensionari şi viitori pensionari beneficiază de o pensie în baza principiului contributivităţii: li se calculează pensia în funcţie de contribuţia la asigurările sociale. De ce să avem un statut privilegiat pentru parlamentari? Tocmai noi, aceia care suntem chemaţi să facem legi nu pentru noi, ci pentru a rezolva problemele oamenilor care ne-au trimis aici. Mergeţi fiecare în colegiul dumneavoastră şi întrebaţi 100 de cetăţeni, care nu sunt membri ai partidului dumneavoastră, dacă sunt de acord cu acest proiect de lege. Vă garantez că mai mult de 90% sunt împotrivă”, a contat Orban.

Ludovic Orban a subliniat că salariile nesatisfăcătoare ale funcţionarilor publici din România „afectează instituţiile publice şi împiedică oamenii de calitate să-şi asume responsabilitatea de a conduce instituţiile publice, de a fi primari, preşedinţi de consilii judeţene, miniştri, preşedinţi de agenţii”.

„Această problemă duce la adâncirea corupţiei. Rezolvaţi problema asta, dar nu veniţi cu asemenea proiecte de lege, pe ascuns. Rezolvaţi lucrurile transparent! Noi, cei care compunem Parlamentul, trebuie să fim oamenii cu cele mai adânci calităţi: sensibilitate, decenţă, bun-simţ, solidaritate cu semenii care ne-au trimis în Parlament, generozitate. Dacă votaţi această lege, veţi da o probă de egoism, de lipsă de sensibilitate faţă de oamenii care ne-au trimis aici nu să ne rezolvăm problemele personale, ci să rezolvăm problemele lor”, a conchis liderul PNL.

1 comentariu la “Ludovic Orban dă cu pumnul în masă pe legea pensiilor speciale: „Dacă votaţi această lege, veţi da dovadă…”

  1. Asta vrea sa faca mereu pe politistul bun, dar i se vad sforile pe sub maneca. Adica uite ca au votat aberatia asta cu pensiile inclusiv ai lui liberali ! Altfel de ce sunt doar asa putine voturi impotriva ? Adica vreo 70 mai putine ca la motiune ??? Cat mai crede personajul asta de trista amintire ca ne mai fraiereste ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *