Skip to content
Alegeri Politică

Ludovic Orban dă cu pumnul în masă și amenință cu sancțiuni: discuții dure la întâlnirea cu liberalii

Inquam Photos / Virgil Simonescu

PSnews.ro vă prezintă culisele unor discuții tensionate ce au avut loc, luni dimineață, la întâlnirea săptămânală a liberalilor.

Ludovic Orban amenință cu sancțiuni

Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că liberalii au reușit, chiar cu două luni înainte de alegerile europarlamentare, să strângă doar 18% din semnăturile propuse. Precizăm că PNL și-a propus să strângă nu mai puțin de 1 milion și jumătate de semnături.

Confruntat cu această situație delicată, potrivit surselor noastre, Ludovic Orban a reacționat dur în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu liberalii, amenințându-i chiar cu sancțiuni pe liderii de filiale care nu vor reuși să se mobilizeze în timp util. Situația este cu atât mai delicată cu cât, se pare că nu mai puțin de 10 filiale NU ar fi reușit, până la momentul publicării acestei știri, să strângă vreo semnătură, printre acestea aflându-se și PNL Timiș, filială la conducerea căreia se află primarul Nicolae Robu.

Românii, chemați la vot pe 26 mai

Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 26 mai. Pe 15 februarie, Guvernul a adoptat cadrul general al măsurilor şi calendarul pentru europarlamentare, potrivit căruia termenul pentru depunere a candidaturilor la alegeri este până la data de 28 martie.

De asemenea, Guvernul a adoptat condiţiile de organizare şi bugetul, de 252 milioane lei, pentru alegerile europarlamentare din luna mai, banii urmând să fie repartizaţi către AEP, MAI, MAE, Ministerul Sănătăţii, INS, STS, prefecţilor şi primăriilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *