Skip to content
Politică

Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor anunță concluziile negocierilor pentru viitorul Guvern. Ce au declarat liderii partidelor

Inquam Photos / Octav Ganea

Joi, într-o declarație de presă comună, Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor au anunțat că discuțiile privind viitorul Guvern continuă și mâine.

Întrebat dacă a fost stabilit un termen-limită pentru finalizarea negocierilor, Ludovic Orban a răspuns: „N-am stabilit, ce-am stabilit este să reluăm discuțiile. Vom comunica împreună rezultatul și evoluția discuțiilor pe măsură ce se ajunge la o înțelegere pe diferite teme”.

Astăzi, în această după-amiază, începând cu ora 5, colegii noștri din echipele programului de guvernare vor începe să lucreze împreună, tocmai pentru că este prioritatea principală a acestei viitoare coaliții. Este o miză importantă să stabilim punctele prin care vom răspunde așteptărilor românilor și în ceea ce înseamnă perioada scurtă legată de pandemie și situația economică, și în ceea ce înseamnă reformele importante pe termen lung, pe zona de Justiție, pe zona de administrație”, a declarat și Dan Barna.

Totodată, președintele UDMR a precizat că „până la sfârșitul anului vom avea un Guvern funcțional”.

„Vom continua aceste discuții, fiind aproape singura soluție bună pentru România și sunt convins că de fapt este singura soluție această majoritate formată cu PNL, USR-PLUS și UDMR. Toate soluțiile rămân pe masă din punct de vedere politic și vom găsi o echilibrare până la finalizarea negocierilor pe toate palierele, Parlament, Guvern și sunt convins că până la sfârșitul anului vom avea un Guvern funcțional, fiindcă intenția noastră este să avem o guvernare responsabilă, o guvernare eficientă, corectă și binele comun să primeze. Restul, totul se poate discuta și se poate ajunge la o înțelegere”, a declarat Kelemen Hunor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *