Skip to content
Politică

Ludovic Orban, decizie de ULTIM MOMENT: Am sesizat CSM în cazul lui Tăriceanu

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PNL, Ludovic Orban, este de părere că CSM trebuie să intervină în cazul amânării Senatului de a se pronunța asupra cererii DNA de trimitere în judecată a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul liberalilor a declarat, luni, că a trimis în acest sens o scrisoare președintei CSM, Lia Savonea, în care îi solicită să invoce un conflict juridic de natură constituțională cu Senatul, pentru a determina Curtea Constituțională să se pronunțe pe acest subiect.

Am solicitat președintelui CSM să își folosească pârghiile constituționale pe care le are la dispoziție, printr-o scrisoare deschisă. Așa cum își permit Iordache, Dragnea și alții să invoce, când le trece prin cap, conflict juridic de natură constituțională, la fel i-am cerut președintelui CSM, doamna Savonea, să invoce un conflict juridic de natură constituțională cu senatul, pentru a determina CCR să se pronunțe asupra acestui subiect.

Nu putem accepta acest precedent, în care o Cameră a Parlamentului refuză de 5 luni de zile să se pronunțe asupra unei cereri formulate de Justiție.

Așteptăm răspunul doamnei Lia Savonea”, a declarat președintele PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *