Skip to content
Politică Republica Moldova

Ludovic Orban: Democraţia a învins în Republica Moldova. Salutăm intervenţia decisivă a preşedintelui Iohannis în soluţionarea paşnică a crizei de la Chişinău

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că democraţia a învins în Republica Moldova, precizând că demisia Guvernului Filip, deşi a venit cu întârziere, reprezintă un gest de normalitate deoarece îşi pierduse orice urmă de legitimitate şi cramponarea de putere nu ar fi făcut altceva decât să arunce Republica Molova în haos şi conflict.

Guvernul condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase este perfect legitim pentru că are în spate votul cetăţenilor care au ales Parlamentul Republicii Moldova şi majoritatea parlamentară care a învestit Guvernul. Demisia Guvernului Filip, deşi a venit cu întârziere, reprezintă un gest de normalitate deoarece îşi pierduse orice urmă de legitimitate şi cramponarea de putere nu ar fi făcut altceva decât să arunce Republica Molova în haos şi conflict”, susţine liderul PNL într-o declaraţie remisă News.ro.

Ludovic Orban precizează că, fiind consecvent poziţiei din ultimii doi ani, Partidul Naţional Liberal va susţine alianţa condusă de Andrei Năstase şi Maia Sandu, partenerii liberalilor în cadrul celei mai mari familii politice europene – Partidul Popular European, în toate demersurile de instaurare a unei democraţii autentice, de repunere a instituţiilor statului în slujba cetăţeanului şi de integrare în Uniunea Europeană.

Salutăm intervenţia decisivă a preşedintelui României, Klaus Iohannis, în soluţionarea paşnică a crizei de la Chişinău”, mai afirmă Orban.

Liderul PNL spune că intrarea efectivă în funcţiune a Guvernului reprezintă un prim pas spre normalizarea situaţiei din Republica Moldova, întrucât Maia Sandu şi Andrei Năstase sunt garanţia respectării drumului european al acestei ţări.

Partidului Naţional Liberal va continua să pledeze la nivel european pentru o susţinere mai amplă acordată Republicii Moldova, Guvernului Maia Sandu şi procesului de integrare în Uniunea Europeană, se mai arată în declaraţie.

Partidul Democrat a decis să cedeze puterea Guvernului învestit de majoritatea ACUM – PSRM, prin demisia Guvernului condus de Pavel Filip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *