Skip to content
Politică

Ludovic Orban, deranjat de ieșirea publică a lui Barna: Orice propunere trebuie adusă pe masa discuţiilor

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, într-o declaraţie de presă, că orice propunere privind guvernarea şi funcţiile din Parlament trebuie să fie discutată în coaliţie înainte de a fi comunicată public.

„Am convenit în cursul primelor două zile de negocieri pe care le-am avut cu liderii USR-PLUS şi UDMR să comunicăm doar împreună şi doar acele lucruri asupra cărora am ajuns la un acord. Având în vedere faptul că înţelegerea noastră comună a fost să evităm comunicările individuale de poziţii care nu au făcut obiectul consensului dintre liderii celor trei formaţiuni, rămân consecvent acordului agreat cu ceilalţi parteneri de discuţie. 

Consider că orice propunere sau posibilă soluţie menită să consolideze formarea viitoarei coaliţii trebuie adusă pe masa discuţiilor şi încurajez toţi partenerii să rămână consecvenţi acordului iniţial”,  se arată într-o declaraţie de presă a lui Ludovic Orban.

Gheorghe Falcă, europarlamentar şi vicepreşedinte al PNL, l-a criticat pe copreşedintele USR-PLUS, Dan Barna, pentru faptul că a ieşit în presă şi să propună şefia Camerei Deputaţilor pentru Cătălin Drulă, dar şi pentru propunerea privind trei vicepremieri în noul Guvern.

Şi Cseke Attila, liderul de grup al senatorilor UDMR, i-a criticat pe cei din USR-PLUS pentru ieşirea în public cu varianta propunerii lui Cătălin Drulă pentru şefia Camerei Deputaţilor, dar şi ca preşedinţii partidelor din coaliţia de guvernare să fie vicepremieri.

Copreşedintele USR-PLUS, Dan Barna, a anunţat că formaţiunea sa îl propune pe Cătălin Drulă pentru funcţia de şef al Camerei Deputaţilor, iar toţi liderii partidelor din coaliţie să fie vicepremieri. Apropiat al taberei Barna din USR, Drulă a mai fost propus de USR anul trecut pentru postul de Comisar European, iar zilele trecute numele său era vehiculat pentru ministerul Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *